canvas-DSC05861

Geen zomerstremming zuidelijke ringwegDe gedeeltelijke stremming van 20 juli tot en met 24 augustus van de zuidelijke ringweg (N7) gaat niet door. De weg zou in die periode tussen het Julianaplein en de Europaweg in de richting Hoogezand worden afgesloten. Aannemer Combinatie Herepoort (CHP) zou dan damwanden intrillen voor de aanleg van de bouwkuip voor de verdiepte ligging. Met deze stremming zou de opgetreden vertraging in het project teruggebracht kunnen worden naar twee jaar.

Eind juni werd bekend dat de einddatum van het project Aanpak Ring Zuid zou opschuiven. De zomerstremming was een van de mogelijkheden die CHP heeft ingediend om de vertraging te beperken. De stuurgroep ARZ was bereid hier toestemming voor te geven, onder de voorwaarde dat de werkzaamheden veilig en beheerst uitgevoerd konden worden. Dit moest op basis van het uitvoeringsontwerp door de aannemer worden aangetoond.

Gezien de beperkte voorbereidingstijd werd rekening gehouden met het op het laatste moment aflasten van de zomerstremming. Alle partijen zien het belang van de zomerstremming in en hebben hard gewerkt om aan de voorwaarden te voldoen. Kwaliteit en veiligheid staan daarbij voorop. Omdat binnen de korte tijd niet aangetoond kon worden dat de werkzaamheden veilig en beheerst kunnen worden uitgevoerd heeft de stuurgroep niet ingestemd met de zomerstremming. In het ingediende uitvoeringsontwerp is onvoldoende zicht op de impact van de geplande werkzaamheden op de omgeving, bijvoorbeeld de gebouwen, kabels en leidingen en het groen.

Naast de zomerstremming heeft CHP een aantal andere mogelijkheden voorgesteld om de vertraging in te lopen. De haalbaarheid van die mogelijkheden is nog in onderzoek. Naar verwachting zullen de werkzaamheden rondom de Brailleweg en de renovatie van het viaduct Vrijheidsplein de komende periode wel gewoon doorgang vinden.


Lees ook: