canvas-20180420 rondleiding ringwegacademie foto chp

Ringwegacademie op de fiets langs de ringweg

John23 april 2018


Vrijdagochtend hebben wij een presentatie en excursie verzorgd voor bestuursleden en leraren van de Ringwegacademie (Alfa college, Noorderpoort en Terra). Het ging in totaal om circa 15 personen.

Na een korte presentatie zijn we op de fiets gestapt om een tour te maken langs de zuidelijke ringweg. Op verschillende plekken zijn we gestopt om uitleg te geven over het project Aanpak Ring Zuid. Hiermee hebben wij de mensen van de Ringwegacademie een goed beeld kunnen geven van wat er de komende jaren staat te gebeuren. Zo kunnen de scholen daarop anticiperen om samen met de leerlingen de theorie in praktijk te brengen.

Ringwegacademie

De Ringwegacademie biedt niet alleen vele stageplaatsen aan, maar werkt ook mee aan deelprojecten. Een voorbeeld hiervan is de Suikertuin, waarin we in samenwerking met Terra het nieuwe groen langs de ringweg willen kweken. Ook zijn er plannen om met Noorderpoort een Facilitaire Servicedienst op te zetten. Met het Alfa College wordt al intensief samengewerkt op het vakgebied Grond-, weg en waterbouw. Zo profiteren we van elkaars inzet en creativiteit en bereiken we meer dan alleen een vernieuwde ringweg.


Lees ook: