canvas-Vrouw Wichers web

Buurtbewoners pal achter Vrouw Wichers

John17 april 2018Zuiderplantsoen


Het digitale magazine Kunst & Stad van Centrum Beeldende Kunst besteedt in het laatste nummer aandacht aan de vrouw die de omwonenden van het toekomstige Zuiderplantsoen in het hart hebben gesloten: Vrouw Wichers.

Vanwege de aanleg van de zuidelijke ringweg moest het kunstwerk Vrouw Wichers, de markante vrouw in gele bloemetjesjurk van kunstenares Mette Bus (Groningen, 1955), in opslag. Maar een groep betrokken buurtbewoners dacht daar anders over en ging samen met het Centrum Beeldende Kunst (CBK) en de kunstenaar op zoek naar een tijdelijke plek. In de buurt uiteraard. Als de werkzaamheden aan de ringweg zijn voltooid, wordt gekeken of het kunstwerk terug kan keren op zijn oude stek in de H.L. Wichersstraat - dat is afhankelijk van de plannen voor die straat - maar tot die tijd zal Vrouw Wichers uitkijken over de Verlengde Lodewijkstraat.

Lees verder in het digitale magazine Kunst & Stad van CBK Groningen . Je kunt het artikel daar lezen door op 'Download' te klikken en je e-mailadres in te vullen.

De foto bovenaan de pagina is van Marthe van de Grift.

20180413_112748
Vrouw Wichers houdt de werkzaamheden aan de ringweg weer nauwlettend in het oog. Foto: Aanpak Ring Zuid.

Lees ook: