canvas-IMG_0547 Meeuwerderbaan

Let op: komende periode nachtelijke werkzaamheden MeeuwerderbaanDe komende periode worden er diverse werkzaamheden bij de Meeuwerderbaan uitgevoerd gedurende de nacht. Deze werkzaamheden zorgen voor geluidshinder in de omgeving. Ook is er verkeershinder. De Meeuwerderbaan is afgesloten voor alle verkeer vanaf 26 maart tot eind april.

Deze werkzaamheden zijn nodig voor het maken van de tijdelijke weg. Met deze tijdelijke weg maken we ruimte om het verkeer op te schuiven op de ringweg. De zuidelijke rijbaan van de ringweg kunnen we dan afbreken zodat er ruimte ontstaat om de verdiepte ligging aan te leggen.

In onderstaand overzicht geven we informatie over wat er wanneer gaat gebeuren en wat je ervan kunt merken. De planning is onder voorbehoud wordt aangepast als er actuele ontwikkelingen zijn.

Wanneer

Waar

Wat

Wat merk jij hiervan?

Vrijdagnacht 23 maart. Zaterdagnacht 24 maart en zondagnacht 25 maart

Langs de zuidelijke ringweg (N7) tussen het Oude Winschoterdiep en het spoor bij de Esperantokruising

Vervangen geluidsschermen

-Geluidshinder

-Één rijstrook dicht op de

zuidelijke ring (N7) richting

Drachten

Maandagnacht 26 maart, dinsdagnacht 27 maart, woensdagnacht 28 maart, zaterdagnacht 31 maart en woensdagnacht 4 april (reserve)

Zuidelijke ringweg (N7) boven het spoor bij de Esperantokruising

Zaag- en beitelwerkzaamheden in beton

-Geluidshinder (behalve maandag)

-Één rijstrook dicht in beide richtingen op de zuidelijke ringweg (N7) tussen Hereweg en Europaplein

De werkzaamheden gaan zorgen voor geluidshinder in de omgeving. We dringen het geluid van het zagen en beitelen terug door om het werk een hekwerk te plaatsen met geluidsreducerende doeken (‘noise control’). De zaagwerkzaamheden zijn nog niet op maandag, want dan zijn we nog bezig met de voorbereiding.

Naast deze nachtelijke werkzaamheden wordt er ook overdag gewerkt bij de Meeuwerderbaan. Zo verwijderen we de geluidsschermen ter hoogte van de ‘gouden’ fietstunnel en halen we het popcentrum leeg. Ook wordt de voormalige oprit Oosterpoort gesloopt. Bij de Esperantokruising plaatsen we funderingspalen voor het tijdelijke viaduct. Deze werkzaamheden worden overdag, tussen 7.00 uur en 19.00 uur, uitgevoerd.

Omleidingsroute

Vanaf maandag 26 maart tot eind april loopt de omleidingsroute (zie onderstaande kaart) voor de Meeuwerderbaan en het Winschoterdiep langs de H.L. Wichersstraat. Het kan zo zijn dat dit meer (verkeershinder) oplevert. De eerste weken monitoren we dit zodat we indien noodzakelijk meteen maatregelen kunnen treffen.

Nieuwe route H.L.Wicherstraat 2018-03
Omleidingsroute Meeuwerderbaan en het Winschoterdiep

Lees ook: