canvas-20170712 08.59.30 kademuur foto CHP

In treinvrije periode ook werkzaamheden bij HelperzoomtunnelVan 6 tot 14 augustus 2017 wordt het treinverkeer tussen Groningen en Assen, Winschoten en Veendam stilgelegd. Op verschillende locaties wordt dan aan het spoor gewerkt. Ook de bouwers van de Helperzoomtunnel krijgen dan de gelegenheid om werkzaamheden bij en onder het spoor uit te voeren. In deze periode werken we dag en nacht door, ook in de weekenden.

In de treinvrije periode kan onder andere de oude kademuur op het bouwterrein worden gesloopt. Begin dit jaar werden de bouwers van de Helperzoomtunnel verrast toen ze op deze kademuur stuitten. De muur stond niet op de tekeningen. Onderzoek leerde dat de kademuur onderdeel is geweest van een spoorbrug, die op verzoek van de voormalige eigenaar van het terrein was aangelegd.

Ook treffen we voorbereidingen om de tunnel onder het spoor te kunnen schuiven. Dat zal in het voorjaar van 2018 gebeuren. De tunnel wordt eerst naast het spoor gebouwd.

Planning

Voor de werkzaamheden wordt een strakke planning opgesteld. We beginnen in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 augustus als de laatste trein is gepasseerd. Maandagochtend 14 augustus moet het spoor weer beschikbaar zijn voor de eerste trein. Omwonenden ontvangen een brief met informatie over de werkzaamheden en de verwachte overlast.

Esperantokruising

In de treinvrije periode zijn er ook werkzaamheden bij de spoorwegovergang bij de Esperantostraat. Daar zijn de voorbereidingen al voor begonnen.

Bussen

Wie tijdens de treinvrije periode wil reizen met het openbaar vervoer, kan dat gewoon doen. NS en Arriva zetten bussen in. Check voor uw reis de reisplanner.


Lees ook: