canvas-202002 Helperzoomtunnel Helper Brink Duinkerkenstraat - Foto RWS bijgesneden

Dit weekend herinrichting kruising Helperzoom-Helper BrinkKomend weekend gaat Combinatie Herepoort de kruising van de Helper Brink op de Helperzoom aanpassen en opnieuw asfalteren. De werkzaamheden hebben te maken met de Helperzoomtunnel, die in het verlengde van de Helper Brink wordt gebouwd. Deze tunnel gaat op 3 april open voor verkeer. De kruising is komend weekend gestremd voor al het verkeer. De werkzaamheden gingen vorig weekend niet door vanwege de weersomstandigheden.

We werken in het weekend permanent door, dus ook ’s nachts. Zo kunnen we de overlast voor de omwonenden tot één weekend beperken. De werkzaamheden starten vrijdag 13 maart om 19.00 uur en duren tot maandag 16 maart 06.00 uur. Omwonenden hebben een brief gekregen met meer informatie over de werkzaamheden en de verwachte overlast.

Verkeer

Voor de herinrichting van de kruising is het nodig de Helperzoom tussen het Groenendaal en de Händellaan af te sluiten voor al het verkeer. Dat is van vrijdag 13 maart om 19.00 uur tot maandag 16 maart om 06.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid. Woningen blijven altijd bereikbaar en de parkeervakken aan de Helperzoom blijven beschikbaar.

Aansluiting Duinkerkenstraat

Aan de andere zijde van het spoor sluit de Helperzoomtunnel straks aan op de Duinkerkenstraat. Aan deze kant zijn tot eind maart werkzaamheden aan de kruising. We gaan hier de verkeerslichten aansluiten en inregelen, passen het fietspad aan en gaan de aansluiting van de tunnel op de bestaande weg asfalteren. We zetten verkeersregelaars in, zodat het verkeer de werkzaamheden kan passeren.

20200225 Helperzoomtunnel Duinkerkenstraat asfalteren - Foto Raymond Bos - _ Foto ID-3791055
De kruising van de Helperzoomtunnel en de Duinkerkenstraat. Foto: Raymond Bos.

Helperzoomtunnel

Op vrijdag 3 april is de Helperzoomtunnel klaar en gaat deze open voor fietsers, voetgangers en autoverkeer. Eind vorige maand zijn we al bezig geweest met het asfalteren van de tunnel zelf. Bekijk hier het album met foto's van de asfalteringswerkzaamheden van Raymond Bos.

Werkzaamheden Helperzoomtunnel _ Foto ID-3791051
De Helperzoomtunnel in aanbouw. Foto: Raymond Bos.

Lees ook: