canvas-20170711 Helperzoom

Voorbereidende werkzaamheden treinvrije periode gestartCombinatie Herepoort is volop bezig met werkzaamheden in de omgeving van de Esperantokruising. De werkzaamheden zijn nodig als voorbereiding op de treinvrije periode van 6 t/m 14 augustus.

Sinds eind juni heeft Combinatie Herepoort al de nodige voorbereidingen gedaan: er is asfalt verwijderd, grond afgegraven en de oude persleiding bij de Kempkensberg is verwijderd.

Bomen kappen

Op zaterdag 8 juli worden vijf bomen gekapt in de omgeving van de Esperantokruising. De Raad van State heeft vrijdag 7 juli een verzoek afgewezen om de kap op te schorten.

Damwanden intrillen

Van 10 t/m 16 juli worden er damwanden ingetrild in de Helperzoom / Kempkensberg. Dit gebeurt met een grote heistelling. De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur. De werkzaamheden zijn nodig om in de treinvrije periode bij het spoor het nieuwe persriool, riolering en databundels (VSTI) te kunnen plaatsen.

Treinvrije periode 6 - 14 augustus

Van zondagavond 6 augustus tot maandagochtend 14 augustus rijden er geen treinen tussen Groningen-Assen, Groningen-Zuidbroek en andersom. Arriva en NS zetten bussen in. We gaan tijdens deze periode bij de Esperantokruising het spoor verwijderen, grond afgraven, damwanden intrillen, funderingspalen (boorpalen), tunnelelementen en rioleringsbuizen plaatsen. Na alle bouwwerkzaamheden wordt het spoor hersteld, zodat op maandagochtend 14 augustus de treinen weer kunnen rijden. Ook bij de Helperzoomtunnel zijn tijdens deze treinvrije periode werkzaamheden. Daar wordt onder ander de kademuur verwijderd die de bouwers tot hun verrassing aantroffen.


Lees ook: