canvas-header op en afrit bus hoogkerk

Werkzaamheden nieuwe op- en afrit voor bussen bij P+R Hoogkerk gestart

John2 maart 2017West


Bij P+R Hoogkerk gaat Combinatie Herepoort een nieuwe aansluiting op de A7 maken voor bussen. De voorbereidende werkzaamheden zijn vandaag gestart. In oktober 2017 is de aansluiting klaar.

P+R Hoogkerk is een van Park+Ride-terreinen langs de invalswegen naar de stad Groningen. Op deze terreinen kunnen automobilisten hun auto parkeren en met de bus verder reizen naar de binnenstad of andere belangrijke bestemmingen in de stad. Groningen Bereikbaar stimuleert het gebruik van de P+R-terreinen om de verkeersdrukte in de spits te verminderen. Dat is vooral van belang als na de zomer de ombouw van de zuidelijke ringweg van start gaat.

Betere route

Het vele busverkeer dat P+R Hoogkerk aandoet, moet nu via een omslachtige route van het P+R-terrein naar de A7 rijden, en omgekeerd. Om deze routes voor de bus te verbeteren en te verkorten, krijgt de bus een eigen op- en afrit op de A7. De nieuwe op- en afrit komen ter hoogte van de Eemsgolaan en zijn niet bedoeld voor ander verkeer.

plattegrond bus op en afrit hoogkerk
Plattegrond met de nieuwe op- en afrit voor de bus bij P+R Hoogkerk.

Planning

Combinatie Herepoort start met onder meer het weghalen van struiken en groen en het aanbrengen van grond. Deze voorbereidende werkzaamheden duren vier tot zes weken, afhankelijk van het weer. Daarna is er een periode van zo’n drie maanden waarin de grond onder de toekomstige op- en afrit kan inklinken. Er zijn dan geen werkzaamheden. Half 2017 worden de oprit en de afrit aangelegd. Dit duurt ongeveer twaalf weken. Tot slot moeten de op- en afrit geasfalteerd worden. Dit gebeurt naar verwachting na de zomervakantie, op vier avonden en nachten. Het verkeer op de A7 heeft dan één rijstrook beschikbaar. De nieuwe busop- en afrit worden uiterlijk oktober 2017 in gebruik genomen.

De werkzaamheden zorgen naar verwachting niet of nauwelijks voor hinder. Het bouwverkeer maakt gebruik van de busbaan.


Lees ook: