canvas-IMG_9860

Intrillen damwanden Helperzoomtunnel succesvol verlopenAfgelopen weekend heeft Combinatie Herepoort damwanden ingetrild voor de Helperzoomtunnel. De werkzaamheden zijn volgens planning verlopen.

De werkzaamheden bestonden uit het intrillen van 45 damwanden die elk zo’n 9 meter diep de grond in moesten. Het gaat om damwanden in de lengterichting van de tunnel, dus haaks op het spoor.

Treinverkeer

De werkzaamheden moesten worden uitgevoerd in een periode waarin het treinverkeer was stilgelegd. Dat was vanaf zaterdagochtend 03.00 uur tot maandagochtend 04.30 uur. De klus moest dus geklaard worden in 49,5 uur, inclusief het wegbreken en weer terugbouwen van het treinspoor. “De planning was erg strak”, aldus de mensen van Team Helperzoomtunnel van Combinatie Herepoort. “Je weet dat je je geen vertraging kunt permitteren. Dat maakt het spannend. Maar alle werkzaamheden zijn goed verlopen. Maandagochtend om 03:20 uur is het spoor weer in dienst gegeven aan de treindienstleider.”

Overlast

Omdat de tijd beperkt was, moest er ‘s avonds en ’s nachts worden doorgewerkt. Omwonenden waren van tevoren per brief ingelicht over mogelijke geluidsoverlast. “We hadden samen met ProRail een telefoonnummer ingesteld waar men naar toe kon bellen als men ernstige overlast ondervond. Gelukkig heeft niemand daar gebruik van hoeven maken.”

Officiële start

Vlak voor de werkzaamheden was de bouw van de Helperzoomtunnel officieel gestart door de Groninger wethouder Paul de Rook.

Bekijk ook het fotoalbum van de werkzaamheden


Lees ook: