canvas-foto krant GB8 WP_20160705_005

Krant Groningen Bereikbaar #8 in de bus

John6 juli 2016


Deze week wordt de krant van Groningen Bereikbaar weer huis-aan-huis bezorgd in de regio Groningen-Assen. De krant bevat veel actuele informatie over de projecten aan wegen en sporen die de bereikbaarheid van Groningen verder verbeteren. Voorop de krant een interview met Peter Westra van Combinatie Herepoort.

Westra onthult in het interview onder meer hoe de noordelijke aannemers van Combinatie Herepoort elkaar vonden om samen een gooi te doen naar de aanbesteding van de ombouw van de zuidelijke ringweg.

De krant (pdf) bevat een special over het meest gebruikte vervoermiddel in de stad Groningen: de fiets. Wethouder Paul de Rook legt in een interview uit waarom Groningen een echte fietsstad is en hoe de gemeente het gebruik van de fiets verder gaat stimuleren. Ook is er aandacht voor fietsroutes naar de stad toe. De provincie verbetert deze fietspaden om forenzen te verleiden uit de auto en op de fiets te stappen. Buitenlandse studenten uiten hun verbazing over de vele fietsen in de stad.

Verder in de krant onder meer een artikel van stadshistoricus Beno Hofman over de vaarwegen in de stad. Achterin de krant staat weer een handig overzicht van alle projecten aan wegen en sporen in en om de stad Groningen.

De krant wordt woensdag en donderdag bezorgd als bijlage bij de huis-aan-huisbladen van NDC Mediagroep. In de stad Groningen is dat de Groninger Gezinsbode. De vorige uitgaven van de krant zijn terug te vinden in de bibliotheek.


Lees ook: