Omwonenden Julianaplein en Vrijheidsplein ontvangen nieuwsbrief over verleggen kabels en leidingenAls voorbereiding op de ombouw van de zuidelijke ringweg zijn er in 2016 werkzaamheden in de omgeving van het Julianaplein en het Vrijheidsplein. Het gaat om het verleggen van kabels en leidingen die voor de ombouw in de weg liggen. Omwonenden hebben in de week van 4 april hierover een nieuwsbrief ontvangen.

In de buurt van de zuidelijke ringweg liggen talloze kabels en leidingen in de grond. Het gaat om vele kilometers drinkwaterleidingen, elektriciteitskabels en gas- en rioolbuizen. Ze volgen vaak de hoofdwegen omdat ze niet onder gebouwen door mogen lopen. Bij de ombouw van de zuidelijke ringweg ligt een deel hiervan in de weg. Het verleggen hiervan is een grootscheepse operatie, die al in 2015 is begonnen.

In 2016 gaat het vooral om de omgeving van het Julianaplein en het Vrijheidsplein. Daar worden nieuwe kabels en leidingen aangelegd en oude weggehaald. Voor de werkzaamheden moet soms de straat of de stoep voor langere tijd open. Omwonenden gaan hier hinder van ondervinden. Daarom hebben zij vorige week een nieuwsbrief ontvangen met meer informatie over de werkzaamheden die in hun omgeving gepland staan. Ook zijn ze uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Voordat de aannemer in een straat aan de slag gaat, krijgen de bewoners een brief met meer informatie.

Bekijk hier de nieuwsbrief omgeving Julianaplein</a>(pdf) en <a class="ck-download" href="/uploads/fckconnector/c95482af-6e79-4ced-b745-928030755d17" >omgeving Vrijheidsplein (pdf, 1.3 MB)(pdf).


Lees ook: