canvas-onderzoek asfalt en fundering Laan van de Vrede en Papiermolenlaan

Onderzoek asfalt en fundering Laan van de Vrede en Papiermolenlaan

Germen Stelpstra2 oktober 2015Julianaplein


In de week van 12 oktober wordt gedurende twee dagen gewerkt in de Laan van de Vrede en de Papiermolenlaan. Er worden daar op straat verschillende proefgaten geboord door aannemer Royal Haskoning in opdracht van de gemeente Groningen. Dit gebeurt om de kwaliteit van het asfalt, de fundering en het zandpakket daaronder te beoordelen.

Het gaat om kleine ronde proefgaten van een meter diep. Na het onderzoek worden deze proefgaten meteen weer dichtgemaakt. Dit werk wordt uitgevoerd als voorbereiding op het verplaatsen van riolering, kabels en leidingen in de buurt van de zuidelijke ringweg. Deze liggen namelijk in de weg voor toekomstige werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg die eind 2016, begin 2017 starten.

In de Laan van de Vrede gaat het om tien proefgaten: vijf in deze straat ten oosten van de Paterswoldseweg en vijf ten westen van de Paterswoldseweg. In de Papiermolenlaan wordt op vier plaatsen een dergelijke proef gedaan. In beide straten wordt één dag gewerkt. Het verkeer ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden. Auto’s en fietsers kunnen langs de werkzaamheden rijden.

Hebt u aanvullende vragen naar aanleiding van deze informatie, dan kunt u bellen met de gemeente Groningen, tel. 14050 (zonder netnummer) op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur.


Lees ook: