canvas-Foto uit animatie

Duizenden kijkers voor filmpjes toekomstige zuidelijke ringweg

Tessa Brink4 december 2014


Deze week hebben duizenden belangstellenden de animatiefilmpjes bekeken van de toekomstige zuidelijke ringweg. Daarmee kan iedereen nu al zien hoe het is om over de nieuwe weg te rijden.


De filmpjes staan al sinds oktober dit jaar op de website van Aanpak Ring Zuid, maar werden ‘herontdekt’ door een artikel op de website van de Groninger Internet Courant. Ook RTV Noord besteedde in een artikel aandacht aan de filmpjes. Het populairste filmpje is inmiddels ruim 5.000 keer bekeken.

Animatiefilmpjes

Het gaat in totaal om drie animatiefilmpjes. De kijker volgt hierin een auto die in 2030 over de vernieuwde zuidelijke ringweg rijdt.

In de eerste animatie gaat de auto van de westelijke ringweg richting Assen, over het Vrijheidsplein en langs het Julianaplein.

In de tweede animatie rijdt de auto vanaf de A28 in de richting van Hoogezand, over het Julianaplein en door de verdiepte ligging.

De derde animatie toont een auto die de andere kant op rijdt, vanaf het Europaplein richting Drachten. Ook deze auto rijdt door de verdiepte ligging en over het Julianaplein.

Impressie

De animaties geven een impressie van het verkeerskundig ontwerp van de zuidelijke ringweg in 2030. De daadwerkelijke ruimte inpassing kan nog anders worden.


Lees ook: