Bouwer met oranje veiligheidsvest en helm bij een viaduct

Krant Groningen Bereikbaar #2 met special over zuidelijke ringweg

John Brouwer4 september 2013


4 september 2013

Deze week ontvangen ongeveer 265.000 huishoudens in de regio Groningen-Assen een krant met meer informatie over de zuidelijke ringweg in hun brievenbus. Als bijlage bij hun lokale nieuwsblad vinden ze een speciale editie van de krant Groningen Bereikbaar. Deze is grotendeels gewijd aan het plan voor de zuidelijke ringweg, dat vorige week is gepresenteerd.

De krant geeft in woord en beeld uitgebreide informatie over het plan en de meest opvallende onderdelen daarvan. Bijzondere aandacht is er voor het ongelijkvloerse Julianaplein, de verbeterde aansluiting op de westelijke ringweg, de verdiepte ligging en het toekomstige Zuiderplantsoen. Ook geeft de krant informatie over de plannen die de gemeente Groningen heeft voor de omgeving van de zuidelijke ringweg. Aan de hand van vragen van inwoners uit de stad en regio, wordt uitgelegd wat er verandert aan bepaalde routes. Stadshistoricus Beno Hofman gaat in op de geschiedenis van het ‘Zuiderplantsoen’.

De speciale editie over de zuidelijke ringweg is het tweede nummer van de huis-aan-huiskrant van Groningen Bereikbaar. Het eerste nummer verscheen in juni 2013.

Over Groningen Bereikbaar

Groningen Bereikbaar  is een samenwerkingsorganisatie waarin noordelijke overheden samenwerken op het gebied van verkeer en bereikbaarheid. Deze organisatie stemt wegwerkzaamheden op  elkaar af en informeert bewoners en bedrijven hierover. Ook adviseert ze reizigers over de beste routes.


Lees ook: