20170726_101432_H.L. Wichersstraat.jpg

Vervangen riolering H.L. Wichersstraat

Van 4 september 2017 t/m 15 november 2017

Waar?

H.L. Wichersstraat.

Wat?

Combinatie Herepoort vervangt de riolering in en verplaatst kabels en leidingen. Dit gaat via een open ontgraving. We graven een geul van ongeveer vijf meter diep. Het oude riool wordt verwijderd waarna we de nieuwe riolering aanleggen. Ook verplaatsen we kabels en leidingen en we saneren ongeveer 85 m3 grond.

De werkzaamheden beginnen op de kruising Winschoterdiep-H.L. Wichersstraat. Daarna werken we in vakken vanaf het Winschoterdiep in de richting van de fietstunnel.

Wanneer?

Vanaf 4 september tot ongeveer half november 2017.

Hinder?

De straat is gestremd voor alle verkeer. De woningen blijven bereikbaar via het voetpad. De fietstunnel richting Oosterpoort is voorlopig open voor fietsers, zolang het Winschoterdiep gestremd is.
Omwonenden kunnen overlast ervaren van het geluid van de machines waarmee wordt gewerkt. De werkzaamheden zijn alleen overdag, tussen 07.00 en 19.00 uur.
De parkeerplaatsen in de straat zijn buiten gebruik. Bewoners van de H.L. Wichersstraat kunnen parkeren onder de zuidelijke ringweg naast de Meeuwerderbaan en voorlopig ook nog op de parkeerplaats naast de fietstunnel. Deze is te bereiken via de Verlengde Meeuwerderweg-zuidzijde.