logo_nieuwsbrief

Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

27 augustus 2021

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. De planning is dat het project in 2024 klaar is. In deze video leggen we het project in twee minuten uit.

Zomerstremming succesvol afgerond

zomerstremming

De zuidelijke ringweg tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg is weer open voor verkeer. Na maanden van hard werk is de weg weer in gebruik genomen. In dit fotoalbum vind je een overzicht van wat we allemaal hebben gedaan tijdens de zomerstremming van 12 juli tot 22 augustus in deelgebied oost.

Komende twee jaar tijdelijke wegen bij Vrijheidsplein

Vrijheidsplein

Bij het Vrijheidsplein worden in september twee tijdelijke wegen in gebruik genomen. Ze blijven ongeveer twee jaar liggen. In deze periode zijn twee afslagen bij de Leonard Springerlaan (MartiniPlaza) afgesloten.

‘We vonden het een leuke verrassing voor de stad’

Grunn

Automobilisten die de stad vanaf het westen binnenrijden, zien sinds half juli een enorme groen-wit zandpakket langs de weg.

Brailleweg vanaf maandag 23 augustus open voor alle verkeer

brailleweg

Vanaf 23 augustus is de Brailleweg weer open voor alle verkeer. Auto's, fietsers en voetgangers kunnen dus vanaf aanstaande maandag weer gebruik maken van de Brailleweg. Zodra de Brailleweg weer open is, gaat de onderdoorgang bij de Van Iddekingeweg tijdelijk weer dicht.

Slimme vraag: waar ligt na de zomerstremming de extra rijstrook?

SV zomerstremming

Op maandagochtend 23 augustus is de zomerstremming van de zuidelijke ringweg voorbij. We leggen hier onder andere een derde rijstrook aan richting het Julianaplein. Waar ligt die extra rijstrook precies?

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.