20210818 HR header - Oost zomerstremming - Foto Raymond Bos

Slimme vraag: waar ligt na de zomerstremming de extra rijstrook?

John21 augustus 2021Oost


Op maandagochtend 23 augustus is de zomerstremming van de zuidelijke ringweg voorbij. De ringweg is hierbij afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg. We leggen hier onder andere het eerste deel aan van een derde rijstrook richting het Julianaplein. Deze strook wordt vanaf maandag deels ook direct in gebruik genomen. Waar ligt die extra rijstrook precies?

De extra rijstrook begint op het punt waar de oostelijke ringweg en de A7 bij elkaar komen. Tot aan de zomer lagen hier twee rijstroken (plus de invoegstrook voor het verkeer vanaf Ring Oost). Straks zijn dat er dus drie.

Deze extra rijstrook is direct vanaf maandag al voor een deel open voor het autoverkeer. Het gaat om het gedeelte tot aan de verlegde afrit ter hoogte van de Stettinweg. Vanaf de Stettinweg tot aan de Gotenburgweg is de extra rijstrook al wel aangebracht, maar nog niet in gebruik. Dat is aangegeven met borden en wegmarkering. Dit gedeelte kan en mag nog niet gebruikt worden door het autoverkeer omdat de viaducten en de Euvelgunnebrug nog niet zijn verbreed. In de zomer van 2022 staat het verbreden van de Euvelgunnerbrug gepland. Daarna kunnen automobilisten de extra rijstrook gebruiken tot aan het Europaplein.

werkgebied-asfalt-zomerstremming-2021-2
De werkzaamheden van de zomerstremming.

Uitdaging

Overigens was het asfalteren van de extra brede weg deze week nog een hele uitdaging. Hiervoor zijn vier asfaltmachines tegelijk ingezet. De banen asfalt werden ‘warm-in-warm’ tegen elkaar verwerkt. Daardoor blijven er geen naden over en wordt de kwaliteit en levensduur van het asfalt gewaarborgd.

20210818 LR - Asfalt leggen tijdens zomerstremming - Beeldnummer - 230-53 - Foto Raymond Bos
Meerdere asfaltcombinaties naast elkaar in actie op de zuidelijke ringweg. Foto: Raymond Bos.

Lees ook: