logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

22 december 2022

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere informatie over het Reuzenrad aan de Ring, kunst in de Papiermolentunnel en de T-kruising op de Gotenburgweg. Daarnaast is het jaaroverzicht van 2022 in deze nieuwsbrief te lezen.

Jaaroverzicht 2022: Veel gedaan, nog veel te doen

221020_ronde_vdl_oktober_2022_raymond_bos_beeldnummer_07290_1

Sinds 2017 werkt Combinatie Herepoort aan Aanpak Ring Zuid, de ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Een monsterklus, want het werkgebied is maar liefst 12 kilometer lang, van Hoogkerk tot aan Westerbroek. Ook wordt nog een stukje van de A28 en de westelijke ringweg meegenomen, net als het herinrichten van gemeentelijke wegen. Dit jaaroverzicht laat zien dat er in 2022 heel veel gedaan is. Maar er moet ook nog veel gebeuren.

Reuzenrad aan de Ring draait zijn rondjes

reuzenrad nieuwsbrief

‘Rondje stad’ krijgt een nieuwe betekenis met Reuzenrad aan de Ring. Vanaf 22 december tot en met 31 december 2022 kun je plaatsnemen in het 33 meter hoge reuzenrad bij het Julianaplein. Je krijgt hier een fantastisch uitzicht op de werkzaamheden en de stad zelf. Het reuzenrad heeft inmiddels zijn eerste rondjes gedraaid en het uitzicht vanuit het rad is fantastisch!

Nieuwe T-kruising op Gotenburgweg open

CG3A0275 ARZ d.d.1 dec 2022 (121)

De herinrichting van de Gotenburgweg is afgerond. De T-kruising aan de noordzijde van de Osloweg/Gotenburgweg is vanaf nu open voor het verkeer.

Kleurrijke fantasielandschappen op wanden Papiermolentunnel

20221221_impressie_kunst_papiermolentunnel_hadassah_emmerich_kunstpunt_groningen

Kleurrijke fantasielandschappen in overvloeiende kleuren. Zo ziet het kunstwerk eruit dat aan de binnenzijde van de Papiermolentunnel komt. Het ontwerp is van de internationaal werkzame kunstenaar Hadassah Emmerich. De kunst wordt de komende maanden in de tunnel aangebracht. Naar verwachting gaat de nieuwe tunnel in de zomer van 2023 open.

Hoornsediep-oostzijde weer open

20221220_hoornsediep_herinrichting_1

Het Hoornsediep (oostzijde) is weer open voor verkeer. De straat is opnieuw ingericht vanaf de fietstunnel (Amaliatunnel) tot aan de Parkweg. De afgelopen vier maanden zijn we hiermee bezig geweest.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.