logo_nieuwsbrief

Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

16 juli 2021

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. De planning is dat het project in 2024 klaar is. In deze video leggen we het project in twee minuten uit.

Inrijden en inhijsen nieuw viaduct bij Laan Corpus den Hoorn

inrijden viaduct Laan Corpus

Het nieuwe viaduct over de Laan Corpus den Hoorn wordt deze maand op zijn plek gezet. Het inrijden en inhijsen van het nieuwe viaduct is vanaf zaterdag 17 juli rond 07.00 uur te volgen op onze webcam.

Het viaduct is in twee delen voorgebouwd in de berm van de Jan Evert Scholtenlaan, bij het Stadspark. Van 12 juli tot en met 19 juli en van 24 juli tot en met 26 juli is de Jan Evert Scholtenlaan afgesloten voor autoverkeer.

Bert Kramer over de zomerstremming Euvelgunne-Europaweg

Sinds maandagochtend 12 juli werken we aan het oostelijke deel van de zuidelijke ringweg. In dit filmpje legt Bert Kramer uit wat we hier aan het doen zijn.

Julianaplein volgend jaar gedeeltelijk gestremd

julianaplein gestremd

Op het Julianaplein vinden in de periode februari t/m mei 2022 werkzaamheden plaats, waarbij het Julianaplein dertien weken gedeeltelijk gestremd is. We maken dan een tijdelijke kruising in het Julianaplein.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.