20210628 - header - luchtfoto laan corpus den hoorn - RWS - 0J9A7574_ARZ 28 juni 2021 (19)

Inrijden en inhijsen nieuw viaduct bij Laan Corpus den Hoorn

John9 juli 2021West


Het nieuwe viaduct over de Laan Corpus den Hoorn wordt deze maand op zijn plek gezet. Het viaduct is in twee delen voorgebouwd in de berm van de Jan Evert Scholtenlaan, bij het Stadspark. Van 12 juli tot en met 19 juli en van 24 juli tot en met 26 juli is de Jan Evert Scholtenlaan afgesloten voor autoverkeer. Het inrijden en inhijsen van het nieuwe viaduct is vanaf zaterdag 17 juli te volgen op onze webcam.

In de berm bij de ingang van het Stadspark hebben we de afgelopen periode hard gewerkt aan het nieuwe, bredere viaduct. Deze hebben we in twee delen gebouwd. Eerst hebben we het dek gebouwd voor de noordzijde van het viaduct. Daar bovenop hebben we het dek voor de verbreding van de zuidzijde gemaakt.

Inrijden

De komende week worden de twee dekken op transportvoertuigen (SPMT’s) gezet. Deze lage, platte wagens met veel wielen zijn ook gebruikt bij het inrijden van het spoordek in mei. Zaterdagochtend vanaf 7 uur rijden de SPMT’s de viaducten naar de ringweg toe. Ze worden neergezet op de plek waar het noordelijk deel van het viaduct komt.

Lars legt uit hoe we het noordelijke dek op de goede plek krijgen.

Inhijsen

In het weekend daarna wordt het bovenste dek er met hijskranen afgetild en ook op de goede plek geplaatst.

uitleg Lars zuidelijk dek
En zo brengen we daarna het zuidelijke dek op zijn plaats.

Verkeershinder

Van maandag 12 juli (07.00 uur) tot maandag 19 juli (06.00 uur) is de Jan Evert Scholtenlaan bij het Stadspark afgesloten voor autoverkeer. In deze week is de Jan Evert Scholtenlaan ook afgesloten voor fietsers en voetgangers van vrijdag 16 juli (20.00 uur) tot maandag 19 juli (06.00 uur). En van zaterdag 24 juli (20.00 uur) tot maandag 26 juli (06.00 uur) is de weg dicht voor alle verkeer.

Auto’s kunnen het Stadspark bereiken via de Campinglaan. Fietsers kunnen het Stadspark bereiken via de Concourslaan of de Piccardthof.

In het weekend van 24 juli tot en met 26 juli is de ringweg (A7) afgesloten tussen de aansluiting Groningen West en het Vrijheidsplein. Tijdens het inrijden en inhijsen zijn er aan de noordzijde van de rotondes extra stremmingen nodig. Het verkeer wordt dan omgeleid via de op- en afritten. Kijk voor meer informatie over de verkeerssituatie op de website van Groningen Bereikbaar.

Omleiding autoverkeer +legenda
Het autoverkeer kan het Stadspark bereiken via de Campinglaan. Afbeelding: Groningen Bereikbaar.
Omleiding fietsers Jan Evert Scholtenlaan
Fietsers vanuit het zuiden kunnen het Stadspark op twee manieren bereiken. Afbeelding: Groningen Bereikbaar.

Volg de werkzaamheden op de webcam

Speciaal voor deze werkzaamheden hebben we een extra webcam geplaatst. Deze staat bij de rotonde van de Laan Corpus den Hoorn. Eerst staat de camera nog gericht op de Jan Evert Scholtenlaan. Zodra het inrijden begint beweegt de camera mee richting de ringweg.

Bekijk de webcam (Livestream Laan Corpus den Hoorn).


Lees ook: