logo_nieuwsbrief

Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

15 oktober 2021

Het Julianaplein is de grootste en drukste kruising van Noord-Nederland. Hier komt het verkeer uit de richtingen Assen, Drachten, Hoogezand en de binnenstad samen. De verkeerslichten op dit plein zorgen in de spits voor files. We maken het Julianaplein ongelijkvloers. Zodat het verkeer straks vanuit elke richting kan doorrijden. Het deelgebied Julianaplein bestaat uit de wijken De Wijert-Noord, Rivierenbuurt en de Grunobuurt.

Nieuw ontwerp nodig voor verkeersplein Brailleweg

brailleweg ontwerp

Er komt een nieuw ontwerp voor het verkeersplein bij de Brailleweg. De planning is dat we het aangepaste ontwerp in het voorjaar van 2022 bespreken met de omwonenden.

Filmpje: Bert Kramer over afsluiting Emmaviaduct van Julianaplein

Schermafbeelding 2021-10-15 om 15.16.31

Het Emmaviaduct is na vandaag niet meer verbonden met het Julianaplein. Bert Kramer van Combinatie Herepoort leg uit waarom, en wat dit betekent voor het verkeer van en naar het centrum.

STRAKS: de nieuwe verkeerssituatie rond het Julianaplein

straks

De ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen is een gigaklus. Wist je bijvoorbeeld dat het Julianaplein en de Brailleweg er straks heel anders uitzien? In dit filmpje kun je alvast de nieuwe situatie bekijken.

Brailleweg in herfstvakantie dicht voor werkzaamheden nieuwe afrit A28

Brailleweg

Bij de Brailleweg werken we hard verder aan de nieuwe afrit van de A28. In de herfstvakantie voeren we hiervoor allerlei werkzaamheden uit. Daarvoor gaat de Brailleweg dicht voor alle verkeer.

Vlieg mee over het project

luchtfoto

Rijkswaterstaat voert regelmatig inspectievluchten uit. We maken tijdens deze inspectievluchten ook foto's van het project. Van deelgebied Oost tot deelgebied West zie je de omgeving snel veranderen.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.