Aanpak Ring Zuid | 9 november 2023 | Algemeen

9 november 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze editie: Noordzijde Vondellaan en rotonde van Iddekingeweg weer geopend. Je kunt rijden over de nieuwe verbindingsboog naar Ring West. En bekijk de 25e editie van de Groningen Bereikbaar krant.

Video: Nieuwe verbindingsboog Drachten/Hoogkerk naar Ring West geopend

20231106 video opening verbindingsboog hoogkerk drachten naar ring west index

Vanaf Drachten/Hoogkerk rijd je nu weer een stuk gemakkelijker naar de westelijke ringweg. Sinds maandag 6 november is de nieuwe verbindingsboog op het Vrijheidsplein open gegaan voor verkeer. In deze video vertellen we waarom dit een mijlpaal is voor het project.

Noordzijde Vondellaan en rotonde Van Iddekingeweg weer open, nu zuidzijde Vondellaan dicht

20231107_vondellaan_foto_arz_090621

Fietsers en automobilisten kunnen vanaf afgelopen maandag weer gebruik maken van de noordzijde van de Vondellaan en de rotonde met de Van Iddekingeweg. We gaan verder op het zuidelijke deel van de Vondellaan, richting Van Iddekingeweg.

Krant Groningen Bereikbaar verspreid met oproep auto te laten staan tijdens Operatie Ring Zuid

20231109 voorzijde krant GB_110212

Deze week is nummer 25 van de krant van Groningen Bereikbaar verspreid. Daarin is veel aandacht voor de werkzaamheden van Aanpak Ring Zuid en Operatie Ring Zuid in 2024. De krant is ook digitaal te lezen.

Zaterdag 18 november 10.00 uur fietsexcursie: kunstroute

Headerfoto's (1)

Ontdek op zaterdag 18 november de kunstroute. Onze ervaren gidsen nemen je mee langs kunst en architectuur in de omgeving van de Zuidelijke Ringweg. Vertrek vanaf ons informatiecentrum. Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je dus snel aan.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.