Aanpak Ring Zuid | Algemeen

9 maart 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere informatie over de komende werkzaamheden op de A7/N7 tussen de aansluiting bij Westpoort en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn. Ook gaat de tijdelijke bouwroute aan de oostzijde van de verdiepte ligging (de ‘Ziggolus’) op 12 maart dicht. Vanwege de veiligheid kunnen fietsers vanaf dan het Europapark niet meer via de noordzijde bereiken. Fietsers worden omgeleid via het fietspad langs het oude Winschoterdiep.

Tijdelijke bouwroute voor verdiepte ligging weer buiten gebruik

De tijdelijke bouwroute aan de oostzijde van de verdiepte ligging (de ‘Ziggolus’) gaat op 12 maart dicht. Op de locatie van de bouwroute gaan we de aansluiting op de verdiepte ligging realiseren. Nu de tijdelijke bouwroute sluit, gaat het bouwverkeer weer door het Europapark rijden. Vanwege de veiligheid kunnen fietsers het Europapark niet meer via de noordzijde bereiken. Fietsers worden omgeleid via het fietspad langs het oude Winschoterdiep.

Plaatsen lichtmasten en palen voor portalen op A7 tussen Westpoort en rotondes Laan Corpus den Hoorn

Tussen maandag 13 en vrijdag 24 maart plaatsen we nieuwe definitieve lichtmasten op de A7/N7 tussen de aansluiting bij Westpoort en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn. In deze periode heien we ook de palen in voor de definitieve portalen in de middenberm ter hoogte van Hoogkerk en Bruilweering. Tijdens de werkzaamheden is één rijstrook dicht, voor het verkeer de stad in. We vragen automobilisten er rekening mee te houden dat hier files kunnen ontstaan.

Video: het fietspad over de verlegde Brailleweg

De verlegde Brailleweg is voor de helft ingericht als fietspad. Daardoor kun je weer langs het kanaal tussen De Wijert en de Parkbrug fietsen. Hoe dat eruit ziet, tonen we in deze video’s. Fiets je met ons mee?

Praat mee over bereikbaarheid in jouw wijk

Praat mee over de bereikbaarheid in jouw wijk door werkzaamheden van Aanpak Ring Zuid. Hiervoor ben je welkom op maandag 13 maart 2023 tussen 19.00 en 21.00 uur in Paviljoen Ring Zuid. We hebben al veel gedaan, maar ook nog veel te doen. Daarom horen we graag wat we van jouw ervaringen kunnen leren.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.