20230302 Parkbrug fietsverbinding kanaal - foto Aanpak Ring Zuid _125627 (1)

Video: het fietspad over de verlegde Brailleweg

Joshi8 maart 2023Julianaplein


De verlegde Brailleweg is voor de helft ingericht als fietspad. Daardoor kun je weer langs het kanaal tussen De Wijert en de Parkbrug fietsen. Hoe dat eruit ziet, tonen we in deze video’s. Fiets je met ons mee?

Naar het noorden (richting binnenstad)

Vanaf het zuiden kom je aanrijden uit de fietsvallei Brailleweg of vanaf de Van Iddekingeweg, langs het kanaal. Je fietst onder de ringweg door, over een tijdelijk fietspad langs het kanaal. Je kunt nog niet linksaf het kanaal oversteken bij de Muntingbrug. Deze fietsbrug is nog enkele maanden buiten gebruik. Je fietst daarom rechtdoor, tot aan de doorsteek onder het Emmaviaduct door. Je mag hier niet rechtdoor fietsen. Je gaat daarom rechtsaf. Via de doorsteek kom je uit op het Hoornsediep oostzijde, ter hoogte van de IJsselstraat. Wil je richting Parkweg en station, ga dan linksaf. Wil je de Rivierenbuurt in, dan kun je rechtdoor fietsen. Wil je richting de Rivierenhof of de Maaslaan, ga dan rechts. Het fietspad is hier tweerichtingsverkeer.

Naar het zuiden (richting De Wijert)

Je bereikt het fietspad via de Parkbrug. Je rijdt rechtdoor langs het kanaal. Je kunt bij de Muntingbrug niet rechtsaf, het water oversteken. De brug is nog een paar maanden buiten gebruik. Als je onder de ringweg door bent, daal je af richting de fietsvallei. Houd je links aan, dan ga je onder de A28 en de op- en afrit door en kom je uit bij de Vondellaan (De Wijert). Houd je rechts aan, dan blijf je langs het kanaal fietsen tot aan de Van Iddekingeweg.


Lees ook: