230127 Ronde VDL Januari Raymond Bos - Noordelijkfotobureau.nl Beeldnummer 02408

Tijdelijke bouwroute voor verdiepte ligging weer buiten gebruikDe tijdelijke bouwroute aan de oostzijde van de verdiepte ligging (de ‘Ziggolus’) gaat op 12 maart dicht. Op de locatie van de bouwroute gaan we de aansluiting op de verdiepte ligging realiseren. Nu de tijdelijke bouwroute sluit, gaat het bouwverkeer weer door het Europapark rijden. Vanwege de veiligheid kunnen fietsers het Europapark niet meer via de noordzijde bereiken. Fietsers worden omgeleid via het fietspad langs het oude Winschoterdiep.

Werkzaamheden

De verdiepte ligging krijgt steeds meer vorm. Het betonwerk voor de bouwkuip is zo goed als klaar. Aan de oostzijde van de bouwkuip ligt de tijdelijke bouwroute op de plek waar straks de verdiepte ligging moet worden aangesloten op de zuidelijke ringweg. We kunnen hier pas beginnen met bouwen zodra deze bouwroute dicht is voor het bouwverkeer.

Zodra de bouwroute dicht is, gaan we deze verwijderen en aanvullen met grond. Vervolgens gaan we hier betonwerkzaamheden uitvoeren en brengen we asfalt aan. In 2024 kunnen we dit deel van de weg aansluiten op de zuidelijke ringweg.

Bouwroute door de wijk

De tijdelijke route voor bouwverkeer voor de verdiepte ligging liep via het terrein van Ziggo/Vodafone (zie de afbeelding). Bouwverkeer vanaf het Julianaplein kon het terrein bereiken via de oude afrit bij de Europaweg. Via dezelfde route kon het bouwverkeer ook weer terugkeren, de Europaweg op. Deze tijdelijke bouwroute was in maart 2021 in gebruik genomen.

Een overzicht van de verschillende routes. Afbeelding: OpenStreetMap
Een overzicht van de verschillende routes. Afbeelding: OpenStreetMap

De nieuwe bouwroute loopt op de heenweg via de Boumaboulevard, de Van Elmptstraat en het Winschoterdiep. Terug rijdt het bouwverkeer via het Winschoterdiep, de Eelkemastraat en de Tonkensstraat. Tot eind 2023 gaat het om zo’n 5 tot 15 vrachtwagens per dag.

Na de zomer van 2023 mag het bouwverkeer ook via de Kuilerstraat rijden.

Omleiding fietsers

Voor de veiligheid krijgen de fietsers een andere route. Aan de noordkant van het Europapark maken fietsers nu nog gebruik van de rijbaan op het Winschoterdiep. Het bouwverkeer heeft daar in de bochten de volledige weg nodig. Daardoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan met fietsers. Om de veiligheid te garanderen, sluiten we de rijbaan van het Winschoterdiep af voor fietsers. Het Europapark is dan per fiets niet meer via de noordzijde bereikbaar. Tot maart 2024 worden fietsers omgeleid via het fietspad langs het Oude Winschoterdiep (het Verlengde Winschoterdiep). Het voetpad naast de rijbaan van het Winschoterdiep blijft open.

Vanaf 22 mei hebben fietsers een extra mogelijkheid om het Europapark te bereiken. Ze kunnen dan ook gebruik maken van het nieuwe fietspad langs de Europaweg.


Lees ook: