Aanpak Ring Zuid | 8 september 2023 | Algemeen

8 september 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief: updates over recente openingen en nieuwe projecten. De liggers voor de nieuwe Julianabrug zijn geplaatst, het westelijke deel van het Concourslaan viaduct wordt vernieuwd, de verbindingsboog van Ring West naar N7 richting Drachten is geopend, en fietsers kunnen eerder door de Brailleweg fietsvallei.

Start met vervangen westelijke deel viaduct Concourslaan (Stadspark)

230117_sloop_kw6_raymond_bos_beeldnummer_03081

Op 11 september beginnen we met laatste fase van de sloop van het viaduct van de westelijke ringweg over de Concourslaan (Stadspark). We bouwen hier een nieuw viaduct. Dat is nodig omdat de ringweg hier breder wordt gemaakt. De werkzaamheden zorgen voor extra bouwverkeer over de Concourslaan. We vragen alle weggebruikers extra goed op te letten.

Nieuwe verbindingsboog van Ring West naar N7 richting Drachten geopend

scherm_afbeelding_2023-09-07_om_14-15-55

Vanaf vannacht, 6 september om 23:59 uur, is de nieuwe verbindingsboog van Ring West naar de N7 richting Drachten officieel in gebruik genomen. Deze nieuwe verbinding markeert een mijlpaal, aangezien automobilisten nu voor het eerst zonder enige hindernis, zoals rotondes of stoplichten, de snelweg kunnen oprijden vanuit deze richting. Rijd met ons mee.

Leggen liggers nieuwe Julianabrug

header_julianabrug_en_muntingbrug

Tussen 7 september en 18 september leggen we de liggers voor de nieuwe Julianabrug over het Noord-Willemskanaal. Dit zijn de liggende delen van de brug, waar later het verkeer overheen rijdt. Het leggen van de liggers doen we in de nachten. Overdag zijn we bezig met het verbinden van de elementen en de voorbereidingen voor het leggen van de volgende liggers. Voordat we hiermee kunnen starten moeten we het verkeer op de Brailleweg weer verplaatsen en zijn er een aantal (nachtelijke) stremmingen.

Fietsvallei Brailleweg eerder open dan gepland

230821_fietsvalei_raymond_bos_beeldnummer_05923_1

De werkzaamheden aan de fietsvallei verliepen voorspoedig. Hierdoor kon de fietsverbinding onder de A28 drie dagen eerder open dan gepland. Vrijdag 1 september om 17.00 uur zijn de hekken van de weg gehaald.

Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid weer open

aanpak_ring_zuid_burendag_25sept21_mariska_de_groot_websize-1016
Ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid aan de Muntinglaan 2 is vanaf woensdag 6 september weer open. Vanwege de zomervakantie sloten we de deuren voor ruim zes weken. Je bent vanaf nu weer van harte welkom tijdens de openingstijden. Onze voorlichters staan klaar voor al je vragen.

Opening nieuwe afrit Europaweg

scherm_afbeelding_2023-08-31_om_14-30-05_1

Vrijdagochtend 1 september ging de nieuwe afrit van de N7 richting de Europaweg open. De opening van de afrit is een belangrijke mijlpaal voor het project Aanpak Ring Zuid en voor de bereikbaarheid van het oostelijke deel van de stad Groningen.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.