header_julianabrug_en_muntingbrug

Leggen liggers nieuwe Julianabrug

Sanne5 september 2023Julianaplein


Tussen 7 september en 18 september leggen we de liggers voor de nieuwe Julianabrug over het Noord-Willemskanaal. Dit zijn de liggende delen van de brug, waar later het verkeer overheen rijdt. Het leggen van de liggers doen we in de nachten. Overdag zijn we bezig met het verbinden van de elementen en de voorbereidingen voor het leggen van de volgende liggers. Voordat we hiermee kunnen starten moeten we het verkeer op de Brailleweg weer verplaatsen en zijn er een aantal (nachtelijke) stremmingen.

Mijlpaal

Het leggen van de liggers is een grote mijlpaal in het project. Nadat de brug klaar is kunnen we de zuidelijke ringweg aan de kant van het Vrijheidsplein verbinden met de kant van het Julianaplein. We kunnen nog niet alle liggers leggen. Hiervoor moeten we eerst de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal verwijderen. Dit doen we halverwege volgend jaar.

Stremmingen autoverkeer

De liggers leggen we met grote hijskranen op hun plek. Vanwege de veiligheid kan er tijdens de werkzaamheden geen verkeer langs rijden. In de nacht van 6 op 7 september zetten we daarom tijdelijke verkeerslichten neer op de Brailleweg. De Brailleweg en de het Emmaviaduct is die nacht dicht voor alle verkeer. Daarna kan er overdag tijdelijk alleen autoverkeer over de Brailleweg rijden de stad in. In de nacht van 22 op 23 september bouwen we de Brailleweg terug naar de huidige situatie.  In de nachten is de Brailleweg volledig dicht.

Van vrijdag 20 oktober 20.00 uur tot maandag 30 oktober 06.00 uur is de Brailleweg volledig afgesloten is voor verkeer in beide richtingen. Dit valt in de herfstvakantie.

Stremmingen voor fietsers en voetgangers

Het fietspad langs Gyas is tijdens deze werkzaamheden zowel ’s nachts als overdag dicht. Het fietspad Brailleweg is in de weken 36 en 37 alleen ’s nachts dicht. In week 38 is het fietspad Brailleweg wel geheel afgesloten (zowel ’s nachts als overdag). Het fietspad Gyas is vanaf 12 september weer geheel geopend voor alle verkeer.

Vervolg

Na het leggen van de liggers gaan we verder met het afbouwen van de brug. We storten beton en starten met de werkzaamheden om de brug met de zuidelijke ringweg te verbinden.

Webcam en uitkijkpunt

Het leggen van de liggers is te volgen op onze webcam en vanaf het uitkijkpunt bij Paviljoen Ring Zuid aan de Muntinglaan 2. Op donderdag 7 september tussen 22.00 - 06.00 zetten we het beeld stil van de livestream Julianaplein. Dus dan heb je 't beste zicht vanuit huis!


Lees ook: