230117 Sloop KW6 Raymond Bos Beeldnummer 03081

Start met vervangen westelijke deel viaduct Concourslaan (Stadspark)

Frank8 september 2023West


Op 11 september beginnen we met laatste fase van de sloop van het viaduct van de westelijke ringweg over de Concourslaan (Stadspark). We bouwen hier een nieuw viaduct. Dat is nodig omdat de ringweg hier breder wordt gemaakt. De werkzaamheden zorgen voor extra bouwverkeer over de Concourslaan. We vragen alle weggebruikers extra goed op te letten.

Het viaduct over de Concourslaan in het Stadspark is onderdeel van de westelijke ringweg. Dit deel van de westelijke ringweg wordt breder vanwege de nieuwe op- en afritten bij het Vrijheidsplein. Om dit mogelijk te maken, moeten we ook het viaduct breder maken. Hiervoor slopen we het oude viaduct en bouwen we een nieuw, breder viaduct. Dit doen we in twee fases. In fase 1 (tot eind 2023) werken we aan de oostzijde van het viaduct, in fase 2 (vanaf eind 2023) aan de westzijde.

Onderdoorgang Concourslaan dicht

Van 11 september tot en met 29 september 17:00 uur is de onderdoorgang van de ringweg op de Concourslaan afgesloten voor fietsers en voetgangers. Dit is nodig om de sloopwerkzaamheden aan het viaduct veilig uit te voeren.

We realiseren ons dat de onderdoorgang bij de Concourslaan veel wordt gebruikt door scholieren vanuit De Buitenhof of Hoogkerk en omgeving. Zij gaan onder andere naar ODS De Starter en Noorderpoort, beide aan de Verzetsstrijderslaan. Deze scholieren kunnen het beste omfietsen via de Peizerweg (zie de kaart hieronder). Aan het eind van de Peizerweg steken ze naast het spoor de Laan 1940-1945 over. Daarna gaan ze rechtsaf en steken ze de busbaan bij de Koerierstersweg over. Hier staan verkeerslichten. Direct hierna kunnen de scholieren linksaf het fietspad langs de busbaan op, en dan direct weer rechtsaf om op de Verzetsstrijderslaan te komen. Dit is een 30-kmzone. Op de terugweg kunnen ze dezelfde route nemen. Het is een flink stuk om voor deze scholieren. Gelukkig kunnen ze vanaf begin oktober hun vertrouwde route weer nemen.

Scholieren die vanaf De Buitenhof of Hoogkerk naar de scholen aan de Verzetsstrijderslaan fietsen, kunnen het beste deze route langs de Peizerweg nemen
Fietsroute werkzaamheden viaduct concourslaan
Fietsroute afsluiting viaduct concourslan
Er is ook een korte omleidingsroute via de meubelboulevard.

Vanaf 29 september 2023 kunnen fietsers en voetgangers namelijk wel weer door de onderdoorgang heen. We plaatsen hier een rij containers waardoor ze veilig onder de werkzaamheden door kunnen lopen. Fietsers moeten hier dus wel even afstappen.

Later in 2023 is de onderdoorgang nog een aantal keer dicht. De data van deze stremmingen zijn nog niet bekend.

Bouwverkeer

De sloop en bouw van het viaduct zorgen voor veel bouwverkeer over de Concourslaan en in de omgeving. Materialen en machines worden af- en aangevoerd. We rijden via de rotondes bij Corpus den Hoorn het Stadspark in, langs Chinees restaurant Ni Hao, via de Concourslaan naar het viaduct.

Vanaf 29 september als de onderdoorgang weer open is, tot maart 2024 wordt het eerste deel van de Concourslaan dus zowel gebruikt door fietsende scholieren als door bouwverkeer. De vrachtwagens mogen hier niet harder dan 15 km/uur. Ook vragen we onze chauffeurs extra goed op te letten. Maakt u zelf als fietser van de Concourslaan gebruik, dan vragen wij u ook hier extra alert te zijn. Geef elkaar de ruimte en hou er bijvoorbeeld rekening mee dat vrachtwagens een ‘dode hoek’ hebben, waardoor de chauffeurs andere weggebruikers niet altijd zien