logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Julianaplein

5 november 2021

Het Julianaplein is de grootste en drukste kruising van Noord-Nederland. Hier komt het verkeer uit de richtingen Assen, Drachten, Hoogezand en de binnenstad samen. De verkeerslichten op dit plein zorgen in de spits voor files. We maken het Julianaplein ongelijkvloers. Zodat het verkeer straks vanuit elke richting kan doorrijden. Het deelgebied Julianaplein bestaat uit de wijken De Wijert-Noord, Rivierenbuurt en de Grunobuurt.

Aanpak Ring Zuid op Let's Gro!

20190928_JvK_Burendag_reportage_029

Op 5, 6 en 7 november is in het Forum weer hét festival over de toekomst van Groningen. Benieuwd naar de ontwikkelingen van de zuidelijke ringweg? Of gewoon even bijkletsen over de eindsituatie? Kom langs op Let's Gro in het Forum of bij onze informatiekeet aan de Helperzoom!

Overzicht van werkzaamheden en afsluitingen in november

theo_7

Op meerdere plekken in de stad zetten we komende maanden stappen naar de vernieuwde zuidelijke ringweg. Hieronder een overzicht van alle werkzaamheden en afsluitingen.

A28 tussen Julianaplein en Groningen-Zuid in beide richtingen afgesloten van 5 tot 8 november

HR - Clusterronde - Beeldnummer - 271-27

Van vrijdag 5 november 22.00 uur tot maandag 8 november 06.00 uur is de A28 in beide richtingen afgesloten tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid. Autoverkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de N372, N386 en N33. Ook de Brailleweg en de Vondellaan zijn dicht voor alle verkeer.

Plaatsen liggers viaduct Paterswoldseweg | 31 oktober 2021 | Foto's: Raymond Bos

1_1_1

Op de noordzijde van het viaduct Paterswoldseweg plaatsten we afgelopen weekend liggers voor de verbreding van het viaduct. In dit fotoalbum zie je een overzicht van de werkzaamheden.

Nieuwe situatie bij Vondellaan en Brailleweg vanaf 8 november na opening nieuwe afrit A28 naar centrum

vondellaan

Verkeer op de A28 vanuit het zuiden (Groningen-Zuid/Assen) kan vanaf maandag 8 november via een nieuwe afrit richting het centrum en het station. Dat heeft gevolgen voor de verkeerssituatie op de Brailleweg en de Vondellaan. De Brailleweg krijgt tweerichtingsverkeer. De noordzijde van de Vondellaan is dan tijdelijk een doodlopende straat.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.