Nieuwsbrief

4 augustus 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief lees je meer over de betonnen kunstwerken onder de viaducten langs de zuidelijke ringweg. Een knap staaltje werk! Volgende week start de bouwvak in Noord-Nederland. Gaan alle bouwvakkers bij het project Aanpak Ring Zuid eigenlijk ook met vakantie?

Afbeelding binnenvaartschepen onder toekomstige Julianabrug

1 nieuwsbrief

Bij de fietsondergang onder de toekomstige Julianabrug, ook wel bekend als het Gyas-tunneltje, hebben we kortgeleden een historische afbeelding geplaatst. Je ziet hier een foto van een binnenvaartschip uit de vorige eeuw.

Hoe maak je betonnen kunstwerken onder viaducten? Hoe dan?

2 nieuwsbrief

Op een aantal plekken onder de zuidelijke ringweg kun je ze bewonderen: betonnen kunstwerken die niet alleen de stad mooier maken, maar ook de rijke geschiedenis ervan laten zien. Maar hoe worden ze eigenlijk gemaakt?

Slimme vraag: Hebben jullie ook bouwvak?

Schermafbeelding 2023-08-04 om 10.57.24

Volgende week start de bouwvak in Noord-Nederland. Een vraag die nu vaak gesteld wordt, is of de werkzaamheden tijdens de bouwvak ook stoppen. Hebben jullie vakmensen ook bouwvak?

Zomerwerkzaamheden

zomerwerkzaamheden 2023

Het weer viel deze week wat tegen, maar de zomervakantie is begonnen. Het werk aan de zuidelijke ringweg gaat gewoon door. De lijst aan zomerwerkzaamheden is deze keer bijna te lang om op te noemen. Het advies is dan ook om voor vertrek met de auto te checken waar je wel en niet langs kunt. Bijvoorbeeld op de kaart ‘Wat is dicht’ op onze website. Of kies voor het OV of de fiets.

Meer informatie

  • De actuele afsluitingen vind je op de pagina Wat is dicht?.
  • Een overzicht van alle zomerwerkzaamheden 2023.
  • Bekijk de laatste bewonersbrieven in onze bibliotheek.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.