logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

30 december 2021

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. De planning is dat het project in 2024 klaar is. In deze video leggen we het project in twee minuten uit.

Ook in 2022 gaan we weer hard aan de slag om het werk klaar te krijgen. Alvast een prettige jaarwisseling gewenst en we zien elkaar weer in het komende jaar!

Jaaroverzicht 2021: De vooruitgang

jaaroverzicht

In 2021 is er weer veel vooruitgang geboekt in de ombouw van de zuidelijke ringweg. Een overzicht van het jaar 2021 in tien hoofdstukken.

Paviljoen Ring Zuid gesloten tot in elk geval half januari 2022

prz

Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen moet ook Paviljoen Ring Zuid voorlopig zijn deuren sluiten voor publiek. De sluiting geldt minimaal tot en met vrijdag 14 januari 2022.

Plaatsen damwanden voor aanleg kabelkanaal verdiepte ligging | 19 december 2021 | Foto's: Raymond Bos

damwand

Bij de verdiepte ligging zijn we de afgelopen weken bezig geweest met het plaatsen van damwanden. Deze damwanden zijn onder andere nodig om een kabelkanaal aan te kunnen leggen. In 2022 gaan we verder met het intrillen van damwandplanken voor het kabelkanaal.

Slimme vraag: wat doen de duikers precies bij het storten van het onderwaterbeton?

duikers

Aan de oostzijde van het spoor bouwen we de verdiepte ligging met behulp van onderwaterbeton. Bij het storten van het beton in het water zetten we ook duikers in. Zij gaan in volledige duikuitrusting het water in. Wat doen zij precies?

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.