Aanpak Ring Zuid | 3 november 2023 | Algemeen

3 november 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze editie: Op 6 november de opening van de verbindingsboog, de definitieve sluiting van afrit Helpman, tijdelijke sluiting van de Piccardthoftunnel, en het begin van werkzaamheden aan de Van Ketwich Verschuurlaan. Deze week werden de plannen voor het Zuiderplantsoen onthuld. Ontmoet ons op de Promotiedagen in Martiniplaza op 7 en 8 november en zet 11 november in je agenda voor een historische fietsexcursie.

Nieuwe verbindingsboog van Drachten/Hoogkerk naar Ring West maandag open

afbeelding1_1

Maandag 6 november (vanaf 06:00 uur) kunnen weggebruikers voor het eerst gebruikmaken van de nieuwe verbindingsboog vanaf de A7 (Drachten/Hoogkerk) naar Ring West. Daarnaast wordt het weer mogelijk om vanaf Laan Corpus den Hoorn richting Ring West en Ring Zuid te rijden.

Zuiderplantsoen-plannen gepresenteerd

zuiderplantsoen_ring

Afgelopen donderdag zijn de plannen voor de inrichting van het Zuiderplantsoen gepresenteerd aan de buurtbewoners. Vanaf vandaag kun je de impressies bekijken bij Let's Gro in het forum ( t/m zondag 5 november) of in ons paviljoen van Ring Zuid, op Muntinglaan 2. Bekijk hier alvast de 3D-weergave van het nieuwe Zuiderplantsoen. Alle impressies volgen zo spoedig mogelijk op onze website.

Herinrichting Van Ketwich Verschuurlaan

scherm_afbeelding_2023-10-30_om_13-45-42

De Van Ketwich Verschuurlaan gaan we tussen 6 en 20 november herinrichten. Tijdens deze werkzaamheden is de weg voor autoverkeer dicht in westelijke richting. Fietsers kunnen er ook niet langs. Zij worden omgeleid via de Van Iddekingeweg. Let op: het bericht is gewijzigd.

Piccardthoftunnel onder de N7 komende week dicht

20221104_piccardthoftunnel_weer_open_header_foto_combinatie_herepoort

Van maandagochtend 6 november (vanaf 07:00 uur) tot vrijdagmiddag 10 november (tot 16:00 uur) gaan we een faunapassage aanbrengen bij de Piccardthoftunnel. De tunnel is overdag afgesloten.

Aanpak Ring Zuid weer present op Promotiedagen in Martiniplaza

20231102_promotiedagen_foto_aanpak_ring_zuid

Net als vorige jaren is Aanpak Ring Zuid komende week weer te vinden op de Promotiedagen van het bedrijfsleven in Martiniplaza. We delen een stand met Groningen Bereikbaar en Groningen Spoorzone.

Zaterdag 11 november 10.00 uur fietsexcursie: historische route

20230923_JvK_Burendag_07

Ben je nieuwsgierig naar de werkzaamheden van Aanpak Ring Zuid? Die zijn goed te volgen op de fiets! Verken de boeiende geschiedenis van Groningen en de zuidelijke ringweg. We fietsen onder andere langs verschillende historische 'graphic concrete' afbeeldingen onder de viaducten. Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je dus snel aan.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.