Afbeelding1

Nieuwe verbindingsboog van Drachten/Hoogkerk naar Ring West maandag open

Sanne2 november 2023West


Maandag 6 november (vanaf 06:00 uur) kunnen weggebruikers voor het eerst gebruikmaken van de nieuwe verbindingsboog vanaf de A7 (Drachten/Hoogkerk) naar Ring West. Daarnaast wordt het weer mogelijk om vanaf Laan Corpus den Hoorn richting Ring West en Ring Zuid te rijden.

Wie met de auto de stad nadert uit westelijke richting, kon al enkele maanden niet direct naar de westelijke ringweg. De afgelopen tijd hebben we een gloednieuwe verbindingsboog gebouwd op het Vrijheidsplein. Deze ligt deels verdiept. Daarmee kan het verkeer straks ongehinderd doorrijden naar de westelijke ringweg. Nu staan er aan het begin van de westelijke ringweg nog tijdelijke verkeerslichten. Dit wordt aangekondigd met verkeersborden. De verkeerslichten geven het bouwverkeer de mogelijkheid veilig de weg over te steken. Op het kaartje hieronder is de locatie van deze tijdelijke verkeerslichten te zien. De verkeerslichten blijven tot april 2024 in gebruik.

Ring West

Wat moet er nog gebeuren

Het nieuwe Vrijheidsplein is hiermee nog niet klaar. De laatste grote stap is de aanleg van de rechtstreekse verbinding vanaf Ring West naar Ring Zuid (Julianaplein). De verwachting is dat deze aansluiting in april 2024 in gebruik wordt genomen. Dat maakt het hele Vrijheidsplein ongelijkvloers.

Zo wordt het

Vanaf april 2024 is het gehele Vrijheidsplein ongelijkvloers. Dat betekent dat voertuigen die in verschillende richtingen rijden elkaar niet langer kruisen. Elke verkeersstroom krijgt zijn eigen rijbaan, wat de doorstroming en veiligheid ten goede komt. Hieronder zie je een impressie van de uiteindelijke situatie:

Afbeelding1
Impressie eindsituatie

Lees ook: