logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Julianaplein

28 januari 2022

Nog twee weken tot het huidige Julianaplein verdwijnt. Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op. De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. We verwachten ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of maak gebruik het OV.

Vragen over Operatie Julianaplein? Kom langs bij onze informatiekeet!

keet

Heeft u vragen over Operatie Julianaplein? Dan kunt u de komende weken terecht bij onze mobiele informatiekeet. Hiermee staan we op verschillende plekken in de zuidelijke stadswijken. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Vanaf 28 januari niet meer direct van Vrijheidsplein naar Julianaplein

vhp

Vrijdag 28 januari is er voor het autoverkeer een grote verandering op het Vrijheidsplein, het grote verkeersplein bij de Gasunie. De westelijke onderdoorgang van de ringweg wordt dan afgesloten voor de bouw van een tijdelijke weg.

A28 richting Julianaplein twee weekenden en vier nachten keer dicht voor opschuiven rijbaan

a28

Op de A28, tussen het Julianaplein en aansluiting Groningen-Zuid, gaan we de rijbaan voor verkeer richting Julianaplein weer terugleggen op zijn oorspronkelijke plek. Daarvoor moeten we de A28 twee weekenden en enkele nachten stremmen.

Ook verkeersmaatregelen in zuidelijke wijken tijdens Operatie Julianaplein

helperzoom

Van 11 februari tot 9 mei krijgt de hele stad Groningen te maken met ernstige overlast voor het autoverkeer. Om te voorkomen dat het verkeer tijdens ‘Operatie Julianaplein’ massaal de zuidelijke stadswijken opzoekt, nemen we ook daar verkeersmaatregelen.

Paviljoen Ring Zuid weer open vanaf donderdag 3 februari

paviljoen

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, kan ook ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid weer open! We heten je weer van harte welkom vanaf donderdag 3 februari.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.