20211122 - header LR - Volledig Vrijheidsplein - Beeldnummer - 312-10 - foto Raymond Bos

Vanaf 28 januari niet meer direct van Vrijheidsplein naar Julianaplein

John24 januari 2022West


Vrijdag 28 januari is er voor het autoverkeer een grote verandering op het Vrijheidsplein, het grote verkeersplein bij de Gasunie. De westelijke onderdoorgang van de ringweg wordt dan afgesloten voor de bouw van een tijdelijke weg. Als gevolg hiervan kan het verkeer vanaf de westelijke ringweg niet meer direct richting het Julianaplein. Dit verkeer wordt tot 18 februari omgeleid via de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark.

20211130 luchtfoto vrijheidsplein - Rijkswaterstaat - 0J9A3971 ARZ d.d. 30 nov 2021 (39)
Het Vrijheidsplein, met rechts de westelijke ringweg. De bovenste onderdoorgang, vanaf de westelijke ringweg naar het Julianaplein, gaat dicht. Foto: Rijkswaterstaat (november 2021).

Bouw tijdelijke weg

De tijdelijke weg die we bouwen, is een verbindingsweg richting de westelijke ringweg. Deze is voor het verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten richting de westelijke ringweg. De huidige verbinding met de westelijke ringweg wordt straks afgesloten om het nieuwe Vrijheidsplein te kunnen bouwen.

20220107 Tijdelijke wegen vrijheidsplein feb 2022
Op het Vrijheidsplein leggen we drie tijdelijke wegen aan, zodat er ruimte ontstaat voor de bouw van het nieuwe Vrijheidsplein.

Omleiding vanaf 28 januari

Deze tijdelijke verbindingsweg kruist het verkeer dat vanaf de westelijke ringweg richting het Julianaplein gaat. Dit verkeer wordt daarom via de rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark geleid. Dit is te zien op de afbeelding hieronder.

20220124 Afsluiting westzijde Vrijheidsplein (1) - kaartje Groningen Bereikbaar
Verkeer vanaf de westelijke ringweg richting Julianaplein (Assen/zuidelijke ringweg/Hoogezand) rijdt vanaf 28 januari tijdelijk via de rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark.

Als alle drie tijdelijke wegen zijn aangelegd, vormen het Vrijheidsplein en de rotondes bij Corpus den Hoorn/Stadspark tijdelijk samen één grote rotonde.


Lees ook: