Aanpak Ring Zuid | Algemeen

27 januari 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere informatie over de voortgang van de bouw van de verdiepte ligging. In maart zijn de betonstorten afgerond, is de planning. Verder is er op de A7 vanaf Drachten/Hoogkerk naar de stad tijdelijk een andere verkeerssituatie.

Per ongeluk is vandaag eerst de nieuwsbrief van vorige week nogmaals verstuurd. Excuus voor het ongemak.

Grote betonstorten verdiepte ligging in maart afgerond

De bouw van de verdiepte ligging, tussen de Hereweg en het Oude Winschoterdiep, vordert gestaag. De afgelopen maanden hebben we diverse betonstorten uitgevoerd. Hier zijn we nog tot en met maart mee bezig. Daarna het is het meeste beton gestort en volgen andere werkzaamheden aan de verdiepte ligging.

Verschillende routes tijdens tijdelijke situatie tussen Hoogkerk en Groningen-West

Automobilisten rijden vanaf zondag 22 januari langs een veranderde situatie op de A7 tussen Hoogkerk en Groningen-West. Tot half april heeft het autoverkeer vanaf Hoogkerk tot afrit 36 Groningen-West nog ‘gewoon’ twee rijstroken, maar de rijstroken zijn wel smaller dan normaal. Ook loopt één van de twee rijstroken met een slinger over de noordbaan van de weg. In dit artikel leggen we de verschillende routes uit.

Hadassah Emmerich: ‘Dat de voetgangers en fietsers een droomwereld ervaren, dat lijkt me heel tof’

IMG_1528

De nieuwe Papiermolentunnel gaat deze zomer open. De tunnel is straks twee keer zo lang als de oude tunnel. Om de tunnel extra bijzonder te maken en de sociale veiligheid te vergroten, komt er een kunstwerk op de wanden en plafonds. Gekozen is voor een kleurig ontwerp van de Nederlandse kunstenares Hadassah Emmerich. “Ik hoop dat de voetgangers en fietsers het gevoel krijgen dat ze even door een andere wereld gaan. Dat zij een droomwereld ervaren, dat lijkt me heel tof.”

Paviljoen Ring Zuid vrijdag en zaterdag gesloten

Ons informatiecentrum aan de Muntinglaan, Paviljoen Ring Zuid, is op vrijdag 27 en zaterdag 28 januari dicht. Het uitkijkpunt naast het Paviljoen is wel, zoals altijd, geopend.

Denk mee over onze website en social media

Wil jij graag meedenken over onze website en social media kanalen? Meld je dan aan om mee te praten over deze onderwerpen! Op donderdag 9 februari willen we tussen 15.00 en 17.00 uur in Paviljoen Ring Zuid met jou in gesprek over de online communicatie van Aanpak Ring Zuid.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.