221005 Asfalt leggen A7 Raymond Bos Beeldnummer 06808

Verschillende routes tijdens tijdelijke situatie tussen Hoogkerk en Groningen-West

Joshi23 januari 2023West


Automobilisten rijden vanaf zondag 22 januari langs een veranderde situatie op de A7 tussen Hoogkerk en Groningen-West. Tot half april heeft het autoverkeer vanaf Hoogkerk tot afrit 36 Groningen-West nog ‘gewoon’ twee rijstroken, maar de rijstroken zijn wel smaller dan normaal. Ook loopt één van de twee rijstroken met een slinger over de noordbaan van de weg. In dit artikel leggen we de verschillende routes uit.

Door de omzettingen van de rijstroken maken we aan de zuidzijde ruimte voor het verbreden van de A7. We brengen riolering, kabels en leidingen aan. We voeren ook snoeiwerkzaamheden uit ter hoogte van Tuindersvereniging Diverdoatsie. Vanaf halverwege maart plaatsen we nieuwe lichtmasten.

Het gebied van de tijdelijke situatie tussen Hoogkerk en Groningen-West
Het gebied van de tijdelijke situatie tussen Hoogkerk en Groningen-West

Van Hoogkerk naar de westelijke ringweg en het Martini Ziekenhuis

Vanaf Hoogkerk is de route naar de westelijke ringweg niet veel anders vergeleken met voorheen. Kies vanaf Hoogkerk wel voor de meest rechtse rijstrook en blijf in deze rijstrook rijden. Uiteindelijk kom je dan uit bij afrit 36 Groningen-West. Nadat je die afslag hebt genomen, houd je links aan om de afrit naar Ring West te nemen.

Ga je naar het Martini Ziekenhuis, neem ook dan vanaf Hoogkerk de rechter rijstrook. Neem de afslag Groningen-West en houd daarna rechts aan. Je komt dan uit op de Laan Corpus den Hoorn.

De bebording op de A7. De rechterrijstrook geldt voor afrit Hoogkerk, Groningen-West en het Martini Ziekenhuis. Het Julianaplein kan zowel rechts als links bereikt worden.
De bebording op de A7. De rechterrijstrook geldt voor afrit Hoogkerk, Groningen-West en het Martini Ziekenhuis. Het Julianaplein kan zowel rechts als links bereikt worden.

Van Hoogkerk naar het Julianaplein

Wil je vanaf Hoogkerk richting het Julianaplein rijden? Dan maakt je keuze voor de linker- of rechterrijstrook niks uit. Vlak na de afrit Groningen-West komen de stroken weer bij elkaar.

Situatie verandert weer in april

In de loop van het jaar zijn er verschillende afsluitingen nodig om de weg te verbreden. Daar komt te zijner tijd meer informatie over. Naar verwachting zijn eind september de nieuwe rijstroken op de A7 tussen Vrijheidsplein en Hoogkerk klaar.


Lees ook: