Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

23 juni 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief blikken we alvast vooruit naar de zomerwerkzaamheden aan de ringweg. Op verschillende plekken in ons werkgebied gaan we aan de slag. Hét advies deze zomer is: check je route voor vertrek. We blikken ook terug: op de zeer geslaagde Dag van de Bouw van 17 juni.

Zomer vol wegwerkzaamheden voor de boeg

De zomer is begonnen! De werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen gaan deze zomer onverminderd door. Sterker nog: we gooien er nog een schepje boven op. We pakken een paar grote klussen op.

Rotonde Kieler Bocht-Skagerrak wordt T-kruising

20230622 Kieler Bocht - foto Rijkswaterstaat - CG3A4154 ARZ d.d. 13 juni 2023 (1)

Op bedrijventerrein Eemspoort gaan we de rotonde op de kruising van de Kieler Bocht en het Skagerrak vervangen door een T-kruising. De werkzaamheden beginnen op maandagochtend 26 juni (07.00 uur) en duren tot vrijdagmiddag 4 augustus (17.00 uur). Alle bedrijven blijven bereikbaar.

Intrillen damwanden voor faunapassage bij afrit Groningen-Zuid

Afrit 39 Groningen-Zuid is vrijdag 23 juni 22.00 uur tot maandag 26 juni 06.00 uur vanuit Haren afgesloten vanwege het intrillen voor de damwanden van een faunapassage. De faunapassage leggen we later deze zomer aan.

Dag van de Bouw | 17 juni 2023 | Foto's: Jeroen van Kooten

Duizenden bezoekers keken afgelopen zaterdag hun ogen uit op het Vrijheidsplein, Julianaplein en in de verdiepte ligging tijdens de Dag van de Bouw. De drie grootste bouwplaatsen van Aanpak Ring Zuid waren open voor het publiek en daarnaast was er veel te doen voor jong en oud. Ook kon men een bezoek brengen aan informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.