20230621 - 20210818 HR header - Oost zomerstremming - Foto Raymond Bos header

Zomer vol wegwerkzaamheden voor de boegVandaag, 21 juni, is het begin van de zomer. De werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen gaan deze zomer onverminderd door. Sterker nog: we gooien er nog een schepje boven op. We pakken een paar grote klussen op.

In de zomer is er veel minder autoverkeer op de weg dan anders. Daarom worden veel wegwerkzaamheden juist in de zomermaanden gepland. Dit beperkt de hinder voor het autoverkeer. Bovendien leiden de wegafsluitingen minder snel tot grote opstoppingen.

Euvelgunnerbrug

Een van de grootste werkzaamheden deze zomer is het vervangen van de hoge Euvelgunnerbrug in de ringweg. Deze brug gaat over het (nieuwe) Winschoterdiep en ligt ten oosten van de Europaweg. De brug moet in zijn geheel worden vervangen. De oostzijde van de zuidelijke ringweg is hiervoor deze zomer langere tijd afgesloten.

A7 West

Het verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten naar de stad heeft het afgelopen half jaar al te maken gehad met wegversmallingen en afsluitingen. We zijn hier bezig met het definitief inrichten van de weg. In de zomer gaan we hiermee verder. Begin september is de herinrichting klaar.

Vrijheidsplein/Ring West

Op dit moment is de verbindingsboog voor verkeer vanaf Julianaplein naar Ring West dicht. We bouwen aan een nieuwe verbindingsboog. Deze gaat op 17 juli weer open. Voordat het zover is, moeten we deze nog aansluiten op de rest van de westelijke ringweg. In de week van 10 tot 17 juli kan daarom ook het verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten niet de westelijke ringweg op.

A28

Vorige zomer hebben we de westzijde van de A28 definitief ingericht. Deze zomer is de oostzijde van de weg aan de beurt. Dat is dus de rijbaan voor het verkeer richting de stad. Tijdelijk zijn er hierdoor minder rijstroken beschikbaar.

Meer informatie

Bekijk ook ons overzicht van alle zomerwerkzaamheden.

Omdat het gaat om veel verschillende afsluitingen, elk met hun eigen periode, is het advies om deze zomer voor vertrek je route te checken. Dat kan bijvoorbeeld op de vernieuwde Slimme Kaart van Groningen Bereikbaar. Op de pagina ‘Wat is dicht?’ zie je in één oogopslag welke verbindingen op dit moment wel en niet beschikbaar zijn.

Tot slot een tip: je hebt minder last van de afsluitingen als je kiest voor het OV of de fiets. Of parkeer je auto op een P+R-terrein aan de rand van de stad en pak daar de bus naar het centrum.


Lees ook: