Aanpak Ring Zuid | 19 januari 2024 | Algemeen

19 januari 2024

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze editie: Ring West vanaf vanavond 22.00 uur dicht richting Vrijheidsplein voor groenwerkzaamheden. De Muntinglaan gaat 22 januari dicht tot en met 20 maart voor autoverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen er wel langs. En komende week weer een mooie mijlpaal. Komende donderdag is het laatste betonstortmoment bij het Julianaplein. Kijk live mee via de webcams.

Ring West komend weekend dicht richting Vrijheidsplein voor aanplanten groen

2

Dit weekend gaan we groen aanplanten in bij de aansluiting van de westelijke ringweg op de zuidelijke ringweg. Vanwege deze werkzaamheden is Ring West van vrijdagavond 19 januari tot maandagochtend 22 januari dicht voor verkeer richting Drachten en Corpus den Hoorn.

Muntinglaan twee maanden dicht voor autoverkeer vanwege opbouwen berm

1

Vanaf maandag 22 januari tot en met woensdag 20 maart gaan we de berm van de ringweg opbouwen langs de Muntinglaan (tussen de Paterswoldseweg en het Hoornsediep). Om de veiligheid tijdens deze werkzaamheden te waarborgen, sluiten wij de Muntinglaan af voor autoverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel passeren.

Volg de werkzaamheden via de webcams

3

Op onze website kun je de voortgang van de werkzaamheden nauwlettend volgen via onze webcams. Hier krijg je een kijkje achter de schermen bij de bouw van het Vrijheidsplein, het Julianaplein, de verdiepte ligging en de Europaweg in oost. Een interessant moment om in de gaten te houden volgende week is de afronding van de allerlaatste betonstort van de verbindingsboog Assen - Drachten, bij het Julianaplein. Donderdag kun je meekijken met het storten van het laatste dakdeel. Een mooie mijlpaal in het project.

Ga zaterdag mee op fietsexcursie

6

Deze zaterdag kan je weer gratis deelnemen aan een fietsexcursie om 11.00 uur.  Startpunt is in het Informatiecentrum aan de Muntinglaan 2. Na ontvangst met een kopje koffie of thee krijg je uitleg bij onze maquette en daarna gaan we op pad. Het programma duurt 2 a 2,5 uur. Bij slecht weer  kan de excursie geannuleerd worden. Opgeven is niet nodig. Het informatiecentrum is ook geopend. Zien we je morgen?

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.