20241118 Bomen en bloemen planten Oost header Raymond Bos - 00019

Ring West komend weekend dicht richting Vrijheidsplein voor aanplanten groen

John18 januari 2024West


Dit weekend gaan we groen aanplanten bij de aansluiting van de westelijke ringweg op de zuidelijke ringweg. Vanwege deze werkzaamheden is Ring West van vrijdagavond 19 januari (22.00 uur) tot maandagochtend 22 januari (06.00 uur) dicht voor verkeer richting Drachten en Corpus den Hoorn. Verder is op de zuidelijke ringweg ter hoogte van het Vrijheidsplein één rijstrook afgesloten richting Hoogkerk. Dat betekent dat de afrit 36a Martini Ziekenhuis ook niet beschikbaar is.

Langs de zuidelijke ringweg komen in totaal ongeveer 1100 bomen te staan. Verder kleden we de weg groen aan met rozenstruiken in de middenberm en groene geluidsschermen met klimplanten. Dit weekend planten we het groen aan direct ten westen van het Vrijheidsplein.

Omleidingen

De plattegrond hieronder laat zien welke wegen dit weekend dicht zijn (rood).

20240119 Ring West dicht2 - GB
De afsluiting en de omleidingen komend weekend. Plattegrond: Groningen Bereikbaar.

Verkeer vanaf de westelijke ringweg richting Hoogkerk/Drachten wordt omgeleid via het Hoendiep (groene route).

Ook het verkeer vanaf de westelijke ringweg richting Corpus den Hoorn/Martini Ziekenhuis en het Julianaplein (gele route) gaat via het Hoendiep.

Kom je vanaf het Julianaplein en wil je richting Martini Ziekenhuis, dan kun je via het Julianaplein, de A28 en afrit 39 Groningen-Zuid rijden. Een andere optie is om over de A7 door te rijden naar Hoogkerk en daar om te keren.

Winters weer

Het aanplanten van groen is weersafhankelijk. Zoals de weersverwachting nu is, kunnen de werkzaamheden doorgaan. Mocht het toch weer gaan vriezen, dan kunnen de werkzaamheden nog worden afgeblazen.
Zo gaat het worden

Impressie van de zuidelijke ringweg tussen Vrijheidsplein en Corpus den Hoorn, met bomen langs de weg en rozenstruiken in de middenberm.


Lees ook: