Aanpak Ring Zuid | 18 augustus 2023 | Algemeen

18 augustus 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief: ontdek de vernieuwde ringweg op een bijzondere manier met de kunstroute op maandag 21 augustus of vrijdag 1 september. Het skeelerevent op de zuidelijke ringweg was in een mum van tijd volgeboekt - echt razendsnel! Lees verder voor meer informatie over de verbeteringen aan het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan en bekijk hoe ver we zijn met het nieuwe Julianaplein.

Ontdek de kunstroute langs de zuidelijke ringweg!

20230524_jvk_herdenkingswandeling_en_wand_37

Ontdek de prachtige nieuwe ringweg op een unieke manier door deel te nemen aan onze begeleide kunstroute. Onze deskundige gidsen van het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid begeleiden je tijdens een hybride wandel- en fietstocht van 5,6 kilometer langs en in de buurt van de nieuwe ringweg. Meld je dan snel aan voor deze kosteloze excursie, want het aantal plaatsen is beperkt.

Veel animo voor skeeleren op de zuidelijke ringweg op zaterdag 26 augustus

20220820_jvk_skeeleren_ringweg_s10_lowres_1

Op 26 augustus gaan we weer skeeleren op de zuidelijke ringweg! De zuidelijke ringweg tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne is in beide richtingen zeven weken afgesloten. Hier wordt de ringweg verbreed en opnieuw ingericht. Op een deel van de weg ligt nieuw asfalt en wordt in het weekend van 26 augustus niet gewerkt. Een perfect moment om dit deel van de weg open te stellen voor publiek.

Aanmelden is niet meer mogelijk. Alle beschikbare plekken zijn binnen een paar uren volgeboekt.

Het nieuwe Julianaplein bouwen? Hoe dan?

20220602_still_uit_animatie_bouwen_nieuwe_julianaplein

Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Op dit plein komen twee drukke snelwegen bij elkaar: de A7 en de A28. Het nieuwe Julianaplein bestaat uit drie lagen, bovenop elkaar. De planning is dat het na de zomervakantie van 2024 klaar is. Hoe we dit bouwen? Dat laten we in deze animatie zien.

Slimme vraag: Waarom is er plotseling een hekwerk onder het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan?

aanrijdbeveiliging_kw_14_van_ketwich_verschuurlaan_3_1_1

Het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan is sinds dit weekend weer open voor verkeer na werkzaamheden aan het viaduct en de A28. De afgelopen tijd kreeg het viaduct een upgrade, en dat heeft te maken met de nieuwe aanrijdbeveiliging. Heb je het nieuwe metalen hekwerk onder het viaduct al gezien? Maar waarom is er na zoveel jaar ineens zo’n hekwerk nodig? We zochten het voor je uit!

Meer informatie

  • De actuele afsluitingen vind je op de pagina Wat is dicht?.
  • Een overzicht van alle zomerwerkzaamheden 2023.
  • Bekijk de laatste bewonersbrieven in onze bibliotheek.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.