Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

17 mei 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere informatie over de werkzaamheden aan de Europaweg. We gaan de weg aan de west- en oostzijde definitief inrichten. Het herstel van de schade aan het viaduct bij de busbaan in Hoogkerk duurt langer dan verwacht. Tot vrijdag 2 juni is er tussen Hoogkerk en afrit Groningen-West één rijstrook beschikbaar.

Herinrichting Europaweg in Hemelvaartweekend en Pinksterweekend

De Europaweg ten zuiden van de ringweg (ook wel bekend als de ‘oude A7’) krijgt een nieuwe inrichting. De weg is hiervoor twee weekenden in één richting afgesloten. In het Hemelvaartweekend is de weg dicht voor het verkeer de stad uit. Een week later, in het Pinksterweekend, werken we aan de andere zijde van de weg. Dan kan het verkeer dus niet via de Europaweg de stad in.

Rijstrookafsluiting tussen Hoogkerk en Groningen-West twee weken verlengd

Het herstel van het viaduct bij de busbaan in Hoogkerk vraagt meer tijd. Er is meer schade aan het viaduct aangetroffen dan we hadden verwacht. Dit betekent dat op de A7 de afsluiting van de rijstrook tussen Hoogkerk en afrit Groningen-West twee weken langer duurt, namelijk tot vrijdag 2 juni.

STRAKS: De nieuwe inrichting van de Maaslaan

Kortgeleden zijn we begonnen met het herinrichten van de Maaslaan. Dit blijft een woonstraat waarbij het autoverkeer maximaal 30 km/uur mag. Lees en bekijk hier hoe de straat er straks uitziet.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.