logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

17 december 2021

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. De planning is dat het project in 2024 klaar is. In deze video leggen we het project in twee minuten uit.

Video: de opening van afrit 36a naar Corpus den Hoorn en Martini Ziekenhuis

video

De nieuwe afrit 36a naar Corpus den Hoorn en het Martini Ziekenhuis (het ‘hoefijzer’) is vanochtend in gebruik genomen. In deze video zie je hoe de nieuwe afrit is opengesteld.

Slimme vraag: waar zijn die zwarte kastjes voor?

kastje

Op een aantal plekken in de stad, zoals in Helpman/Coendersborg, hangen sinds kort aan lantaarnpalen zwarte kastjes. Waar zijn die kastjes voor? Ze hebben te maken met Operatie Julianaplein.

Slimme vraag: waarom zit er zo’n scherpe bocht in de nieuwe afrit 36a ‘het hoefijzer’?

hoefijzer

Donderdag 16 december namen we de nieuwe afrit 36a in gebruik. Deze nieuwe afrit is voor verkeer vanaf het Julianaplein richting Corpus den Hoorn en Martini Ziekenhuis. Maar waarom is de bocht hierin zo scherp?

Een tijdelijke Julianabrug bouwen? Hoe dan?

tijdelijke brug

Over het Noord-Willemskanaal bouwen we aan een tijdelijke Julianabrug. Deze wordt maar liefst 91 meter lang en is daarmee de langste in zijn soort. Maar hoe bouw je zo’n tijdelijke brug?

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.