logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

16 september 2022

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

Onze aanpakkers werken hard door om Groningen klaar te maken voor de toekomst. We hebben al veel gedaan, maar er is nog heel veel te doen!

Op de fiets langs Aanpak Ring Zuid

1 fiets

Met eigen ogen zien hoe het project Aanpak Ring Zuid vordert? Stap dan op de fiets en rijd onze fietsroute. Deze komt langs drie uitkijkpunten en langs drie andere plekken waar gebouwd wordt.

Slimme Vraag: waarom kun je vanaf de A28-afrit Brailleweg niet rechtsaf de Vondellaan op?

2 slimmevraag

Nu de zomervakantie voorbij is, is ook de A28-afrit Centrum weer open. Het autoverkeer moet aan het eind van de afrit links afslaan, richting de binnenstad en het station. Rechts afslaan, naar de Vondellaan, is niet mogelijk. Waarom eigenlijk niet?

Nieuw ontwerp verkeersplein Brailleweg klaar

3 nieuw ontwerp

Het nieuwe ontwerp voor het verkeersplein bij de Brailleweg is klaar. Ten opzichte van het eerdere ontwerp is de doorstroming van dit nieuwe ontwerp verbetert. Het is de bedoeling het ontwerp eind dit jaar te presenteren op een informatiebijeenkomst.

Monteur wegafzettingen Kim: ‘Ik kan echt enorm genieten van wat we als team hebben gefikst’

4 monteur wegafzettingen

Je staat er als automobilist niet bij stil wanneer je de borden met 'Omleiding' ziet staan, maar over de tekst op ieder bord is goed nagedacht. Sinds vier maanden is Kim als monteur wegafzettingen bij Wegwijsrent een van de harde werkers die alles op de juiste plek zet.

Komende week maaiwerkzaamheden zuidelijke ringweg en A28 in de nacht

Werkzaamheden Vrijdag 18-10 _ Foto ID-8690021

Ter voorbereiding op de herfst maaien we de komende week gedurende vijf nachten de bermen langs de hele zuidelijke ringweg en de A28 in Groningen. Vanwege de veiligheid voor het verkeer en onze medewerkers mogen we deze werkzaamheden niet overdag uitvoeren.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.