logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

14 januari 2021

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. De planning is dat het project in 2024 klaar is. In deze video leggen we het project in twee minuten uit.

"Aanpak Ring Zuid is een schoolvoorbeeld van circulair bouwen"

circulair

Bij Aanpak Ring Zuid proberen we zo veel mogelijk bouwmaterialen opnieuw te gebruiken. Sloopprofessionals Jurjen Guichelaar, Jurry de Boer en Jappie de Vries bundelen hun krachten om zo veel mogelijk circulair te werken.

"We zijn maandenlang aan het voorbereiden voordat het bordje ‘Omleiding’ de grond in kan"

omleiding

Vanaf 11 februari wordt er dertien weken lang gewerkt aan het Julianaplein: het grootste en drukste kruispunt van Noord-Nederland waar verkeer uit Assen, Drachten, Hoogezand en de Groninger binnenstad samenkomt.

Bouw tijdelijke brug over Noord-Willemskanaal deels in de nacht

tijdelijke brug

Voor het tijdelijke Julianaplein bouwen we aan een tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal en de Brailleweg. Komende drie weken gaan we de brugdekdelen plaatsen. Een deel van de werkzaamheden  is ’s nachts.

Werkzaamheden Operatie Julianaplein vanaf nu per webcam te volgen

webcam

Vanaf vandaag biedt Aanpak Ring Zuid een webcam aan bij het Julianaplein. Vanaf 11 februari vinden hier in een periode van drie maanden ingrijpende werkzaamheden plaats. Deze vervangt de webcam die bij de Brailleweg stond.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.