Aanpak Ring Zuid | 13 juni 2024 | Algemeen

13 juni 2024

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze editie onder andere:

>> Hoe staat het met de bouw van de verdiepte ligging? Onze fotograaf Raymond Bos nam deze week - tussen de buien door - een kijkje.

>> Het fietspad en het voetpad aan de oostzijde van de Paterswoldseweg gaan op 19 juni open. Op 1 juli is ook de rijbaan voor het autoverkeer klaar. Daarna zetten we het verkeer om en beginnen we aan de westzijde.

Voortgang bouw verdiepte ligging | 11 juni 2024 | Foto's: Raymond Bos

240611-Twee-wekelijkse-ronde-VDL-7-6-2024-Raymond-Bos-Beeldnummer-00010-scaled

In Operatie Ring Zuid (maart-september 2024) sluiten we de nieuwe verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg aan op het Julianaplein en het Europaplein. Bij deze uiteinden is de oude ringweg afgebroken, zodat er ruimte is ontstaan om de aansluitingen te maken. Onze fotograaf Raymond Bos nam deze week tussen de buien door een kijkje bij de werkzaamheden.

Nieuwe planning werkzaamheden Paterswoldseweg oostzijde

20240613 onderdoorgang paterswoldseweg IMG_8671 - foto Aanpak Ring Zuid

Bij de onderdoorgang van de ringweg aan de Paterswoldseweg zijn we bezig met de definitieve inrichting. We richten eerst de oostzijde van de weg opnieuw in. De planning van deze werkzaamheden is aangepast.

Dag van de Bouw | 8 juni 2024 | Foto's: Jeroen van Kooten

20240608_JvK_Dag van de Bouw_39

Op zaterdag 8 juni vierden we de Dag van de Bouw. Ongeveer 600 belangstellenden kwamen een kijkje nemen. Een verslag in foto's gemaakt door Jeroen van Kooten.

Operatie Ring Zuid: vaststaan of meebewegen, wat doe jij?

Keyvisual_kernboodschap_Liggend_16-9 (2)

Operatie Ring Zuid van 22 maart - 2 september. De werkzaamheden leveren ernstige en onvermijdelijke verkeershinder op in de hele stad. Werk daarom thuis, als dat kan. Pak de fiets of reis met het OV.

Meewerken aan Operatie Ring Zuid: we kunnen het allemaal

3

Automobilisten die tijdens Operatie Ring Zuid door de stad Groningen rijden, krijgen te maken met verkeersopstoppingen en vertragingen. Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar roepen iedereen op: vertrek op tijd, bewaar je geduld en houd je aan de verkeersregels. Zoals we met rijles hebben geleerd: rijd pas een kruispunt op als je zeker weet dat je hem kunt oversteken. Tip: Rondje Ring is sneller en relaxter dan dwars door de stad.

Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid

Aanpak Ring Zuid Burendag 25sept21 - Mariska de Groot - websize-1016

In ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid kun je terecht voor alles wat je wilt weten over Operatie Ring Zuid. Je vindt er de meterslange maquette, filmpjes, foto's en informatiemateriaal. Onze voorlichters helpen je graag om antwoord te vinden op jouw vragen.

Muntinglaan 2
Geopend: woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Onze mannen in Oranje

Werkzaamheden A28 week 47 Raymond Bos - 0056-47

Tot slot nog dit.

🟨 Wij juichen de komende weken voor ónze mannen in Oranje! 🟨

Onze topspelers staan met weer en wind in het veld. Dankzij uitgekiend samenspel zetten ze dag na dag een topprestatie neer. 💪

Zij zijn onze ware kampioenen! 🏆

Meer informatie

  • De actuele afsluitingen voor het autoverkeer vind je op de pagina Wat is dicht?.
  • Waar kun je op de fiets wel en niet langs? Dat zie je op de pagina Fietsafsluitingen van Groningen Bereikbaar.
  • Wat is de planning van de sloop van de oude ringweg? Raadpleeg ons spoorboekje.
  • Bekijk de laatste bewonersbrieven in onze bibliotheek.
  • Vragen over werkzaamheden, verkeer en bereikbaarheid? Stel ze gemakkelijk via Loket Verkeer & Werkzaamheden

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.