Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

12 mei 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere de aankondiging dat de rijstrookafzetting op de A7 tussen Hoogkerk en Groningen-West helaas twee weken langer duurt. De brandschade aan het viaduct over de busbaan bij Hoogkerk blijkt namelijk groter dan gedacht.

Rijstrookafsluiting tussen Hoogkerk en Groningen-West twee weken verlengd

Het herstel van het viaduct bij de busbaan in Hoogkerk vraagt meer tijd. Er is meer schade aan het viaduct aangetroffen dan we hadden verwacht. Dit betekent dat op de A7 de afsluiting van de rijstrook tussen Hoogkerk en afrit Groningen-West twee weken langer duurt, namelijk tot vrijdag 2 juni.

STRAKS: De nieuwe inrichting van de Maaslaan

20230511 Maaslaan - parkeren haaks

Kortgeleden zijn we begonnen met het herinrichten van de Maaslaan. Dit blijft een woonstraat waarbij het autoverkeer maximaal 30 km/uur mag. Lees en bekijk hier hoe de straat er straks uitziet.

Koos Tegelaar (Provincie Groningen): ‘We vragen veel van de scheepswerven’

20230510 Koos Tegelaar index - foto Jeroen van Kooten _JvK_Koos Tegelaar_037

De hoge Euvelgunnerbrug in de ringweg kan vanaf eind april tot half augustus niet opengedraaid worden. Het draaimechanisme is verwijderd als voorbereiding op het vervangen van de brug in de zomervakantie. Met de scheepvaart zijn voor deze periode goede afspraken gemaakt, legt Koos Tegelaar van de provincie Groningen uit. Vanaf half augustus is de brug weer volledig in werking.

Wat is dicht?

HR - Werkzaamheden Brialleweg viaduct 27.6.2021 - Beeldnummer - 178-31

Welke afsluitingen zijn er voor het autoverkeer in de stad Groningen? Dat zie je in één oogopslag op de kaart 'Wat is dicht?'

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.