Aanpak Ring Zuid | 10 februari 2024 | Algemeen

10 februari 2024

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze editie: Wat verandert er straks voor fietsers in West? De nieuwe bushaltes bij het Julianaplein aan de Brailleweg zijn in gebruik. En verder nieuwe luchtbeelden en foto's van de bouwwerkzaamheden aan afrit Rivierenbuurt.

Nieuwe bushaltes ‘Julianaplein’ aan de Brailleweg op 9 februari in gebruik

20240206 brailleweg bushaltes - foto CHP

Afgelopen vrijdag zijn de nieuwe bushaltes 'Julianaplein’ aan de Brailleweg in gebruik genomen. De haltes worden bereikbaar gemaakt vanuit de Rivierenbuurt en vanaf de Muntingbrug. De tijdelijke haltes aan de zuidkant van het Julianaplein zijn vanaf dan buiten gebruik.

Luchtfoto's 5 februari 2024 | Foto's Rijkswaterstaat

CG3A0531 RWSNN_Ring zuid ARZ (85)

Regelmatig voert Rijkswaterstaat inspectievluchten uit en maakt dan ook foto's van de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Op de nieuwste luchtfoto's van februari zijn weer veel veranderingen te zien.

STRAKS: Veranderingen voor fietsers in West

20240206 impressie Leonard Springerlaan fietsoversteek 2030

Aanpak Ring Zuid leidt niet alleen tot veranderingen voor de automobilist, maar ook voor de fietser. In het westen van de stad zijn er bijvoorbeeld drie situaties die veranderen.

Start werkzaamheden afrit Rivierenbuurt | Foto's Raymond Bos

240207_Realisatie_afrit_Rivierenbuurt_Raymond_Bos_Beeldnummer_00239_1

Afgelopen maandag zijn we gestart met werkzaamheden aan de afrit Rivierenbuurt. Bij deze afrit voeren we de komende weken allerlei werkzaamheden uit voor de definitieve inrichting. Bekijk de voortgang op deze fotoserie.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.