20240206 brailleweg bushaltes header - foto CHP

Nieuwe bushaltes ‘Julianaplein’ aan de Brailleweg op 9 februari in gebruik

John6 februari 2024Julianaplein


Op vrijdag 9 februari nemen we aan de Brailleweg de nieuwe bushaltes ‘Julianaplein’ in gebruik. De haltes worden bereikbaar gemaakt vanuit de Rivierenbuurt en vanaf de Muntingbrug. De tijdelijke haltes aan de zuidkant van het Julianaplein zijn vanaf dan buiten gebruik.

De nieuwe haltes Julianaplein staan aan de toekomstige ovonde op de Brailleweg. De bussen die vanaf het station komen, stoppen naast de ovonde, op een aparte verbindingsweg. De bussen richting het station hebben hun halte aan de noordkant van de ovonde. Beide haltes zijn zo ingericht dat het autoverkeer langs de stilstaande bus kan rijden.

20240206 bushaltes Julianaplein bij Brailleweg v2 - 115748
De oude bushaltes (blauw) en de nieuwe bushaltes (geel). De nieuwe haltes worden bereikbaar vanaf de Muntingbrug en vanaf het Hoornsediep. In het blauw de route voor fietsers; in het groen de route voor voetgangers. In het rood de tijdelijke fietsenstalling.

Bereikbaar

De bushaltes zijn bereikbaar vanaf zowel de Muntingbrug als Hoornsediep-oostzijde (bij de Maaslaan). Er komt een tijdelijke oversteek voor voetgangers en fietsers over de Brailleweg, op de plek waar later de nieuwe fiets- en voetgangersoversteek komt. Deze tijdelijke oversteek krijgt geen verkeerslichten omdat de Brailleweg nu nog in beide richtingen slechts één rijstrook heeft. Daar tussenin ligt een middenberm. Fietsers en voetgangers kunnen de Brailleweg daarom in twee etappes oversteken. In de definitieve situatie bestaat de Brailleweg uit twee rijstroken per rijrichting, vandaar dat dan wel een verkeerslicht nodig is.

20240206_094133 bijgesneden - foto CHP
De tijdelijke oversteek over de Brailleweg bij de Rivierenbuurt. Foto: Combinatie Herepoort.

Met deze tijdelijke oversteek bij de Brailleweg ontstaat er voor voetgangers en fietsers weer een verbinding tussen de Rivierenbuurt en de Muntingbrug. Deze verbinding blijft voor langere tijd in stand.

20240206_094114 bijgesneden - foto CHP
Via dit pad kunnen voetgangers vanaf de bushalte naar de Muntingbrug en omgekeerd. Foto: C

Let op je fiets!

Bij de tijdelijke bushaltes halen we binnenkort de fietsenstalling weg. Zorg ervoor dat je je fiets op tijd weghaalt.

Van Ketwich Verschuurbrug

De bushaltes bij de Van Ketwich Verschuurbrug (bij Groningen-Zuid) zijn door het project Aanpak Ring Zuid nog altijd buiten gebruik. Deze bushaltes keren pas terug na Operatie Ring Zuid, dus ergens na september 2024.


Lees ook: